Еврокомисарят по търговията Фил Хоган подаде оставка след твърденията, че

...
Еврокомисарят по търговията Фил Хоган подаде оставка след твърденията, че
Коментари Харесай

Еврокомисар Фил Хоган подаде оставка

Еврокомисарят по търговията Фил Хоган подаде оставка след изказванията, че е нарушил разпоредбите на карантината по отношение на Ковид-19, като е взел участие в церемония вечеря в голф клуб в родната си Ирландия в наличието на 80 души.

Новината за оставката на Фил Хоган пристигна, откакто ирландският министър председател Михол Мартин съобщи, че върховен чиновник е нарушил изцяло ирландските правила в битката с ковид, целящи ограничение на пандемията. Фил Хоган към този момент се извини за присъединяване във вечерята в Западна Ирландия, само че от държавното управление допълниха, че е станало ясно, че той е нарушил и разпоредбите за самоизолация при идването си от Брюксел.

Хоган е кацнал в Ирландия на 31 юли и е отпътувал за краткотрайна си резиденция, само че защото Белгия не е в „ зеления лист “ на Ирландия, Хоган е трябвало да се самоизолира за 14 дни. Но на 5 август той е отишъл в болница в Дъблин, където си е направил тест, който е бил негативен. Хоган е декларирал, че не е нужно повече да лимитира придвижванията си, което е било оспорвано от здравните управляващи, защото по закон, без значение от теста, би трябвало да изкара цялата самоизолация. А на 19 август Хоган е участвал на вечерята в голф клуба, на която е имало 80 души, ден откакто ирландското държавно управление не разрешава събиранията на повече от 6 души.

Целият този случай стана прочут като „ Голфгейт “ и докара по-рано до оставките на ирландския министър на земеделието Дара Калиъри и заместник-председателят на Сената Джери Бътимър.

Европейската комисия също разискваше дали Хоган следва да подаде оставка, откакто дни наред ирландски политици го призоваваха да се отдръпна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР