Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан счита отварянето на границите към

...
Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан счита отварянето на границите към
Коментари Харесай

Йоханес Хан: Ердоган отвори границите за отклоняване на вниманието

Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан смята отварянето на границите към Европейския съюз за маневра на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за отклонение на вниманието от вътрешнополитическите проблеми.
" Това би трябвало да се гледа от ъгъла на вътрешнополитическата обстановка в Турция ", съобщи Хан в изявление за виенския ежедневник Der Standard.
Той изясни, че президентът Ердоган е изправен пред дълготраен спор с кюрдите, който не е разрешил. Според Хан последствията от несполучливия прелом през 2016 година, тежката икономическа обстановка и геополитическата среда са всичко друго, само че не и лесни за разрешаване въпроси, във връзка с които Турция не може да способства доста за подобряването на обстановката.
Освен това, сподели Хан в изявлението, партията на Ердоган загуби на локалните избори в Истанбул и Анкара.
" Всичко това беше последвано от нормалния инстикт - търсене на съперник отвън страната ", сподели еврокомисарят.
Той разясни, че 3,2 милиарда евро от общо шестте милиарда, контрактувани с Европейски Съюз за приемане на бежанци, към този момент са платени на Турция.
" Общо 4,7 милиарда евро към този момент са закрепени по контракт и всички 6 милиарда са планувани, което значи, че знаем защо би трябвало да се похарчат ", изясни Хан.
Той обаче изясни, че парите по контракта не могат просто и абсолютно да се преведат в турската бюджетна сметка, а през филантропични организации, въз основа на в детайли изложение на потребностите и под непоколебим надзор на следене.
Що се отнася до бъдещите средства за подкрепяне на бежанците, Хан съобщи, че Турция би трябвало да покаже подготвеност за съдействие, в случай че желае каквато и да било спомагателна поддръжка. Той също по този начин уточни, че сега съвсем няма бежанци от Сирия на турско-гръцката граница и че множеството са от Иран, Афганистан и Пакистан.
Според него, множеството от 3,6 милиона сирийци в Турция в това време са добре интегрирани в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР