Еврокомисарят Пиер Московиси определи италианското правителство като евроскептично и ксенофобско

...
Еврокомисарят Пиер Московиси определи италианското правителство като евроскептично и ксенофобско
Коментари Харесай

Московиси: Италианците си избраха ксенофобско правителство

Еврокомисарят Пиер Московиси дефинира италианското държавно управление като евроскептично и ксенофобско и упрекна Рим, че пробва да се откаже от европейските си отговорности, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Италианците също направиха избор в интерес на изрично евроскептично и ксенофобско държавно управление, което пробва да се измъкне от европейските си отговорности по миграционните и бюджетните въпроси ", съобщи той на конгрес на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Московиси към този момент е определял Италия като проблем на еврозоната и предходната седмица съобщи, че направеният от италианското държавно управление проектобюджет наподобява " отвън рамките на нашите правила, които важат за всички ". Този бюджет планува недостиг от 2,4 на 100 за идващите 3 години, а не 1,6 на 100 за 2019 година, както се очакваше преди.

Новото изявление на еврокомисаря по икономическите и финансовите въпроси е част от размяната на реплики сред Рим и Брюксел в последните дни. Предишният ден италианският вицепремиер Матео Салвини, водач на крайнодясната партия Лига, атакува ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, заявявайки, че приказва единствено " с трезви лица, които не вършат съпоставения, които не дават отговор на ситуацията им ".

В понеделник Юнкер съпостави Италия с Гърция, като сподели, че не би желал, откакто съюзът се е справил с сложната гръцка рецесия, да се озове в " нова гръцка рецесия, този път в Италия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР