„Евроинс Румъния“, част от една от водещите застрахователни групи в

...
„Евроинс Румъния“, част от една от водещите застрахователни групи в
Коментари Харесай

Евроинс купува застрахователя на Пиреос банк в Румъния


„ Евроинс Румъния “, част от една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - "Евроинс Иншурънс Груп " АД (ЕИГ), ще придобие портфейла с общозастрахователни полици на румънската ATE Insurance, благосъстоятелност на най-голямата банка в Гърция - Пиреос банк.

Това става допустимо, откакто румънският финансов контрол (ASF) утвърди договорката на 4 юли 2017 година Двете страни се споразумяха за прехвърлянето на портфейла на 19 януари 2017 година Това излиза наяве от известие до медиите.

„ Придобиванията са част от тактиката на ЕИГ. Застрахователната ни група закупи няколко бизнеса в района през миналите години и ще продължи да изследва благоприятни условия в това отношение, както на пазарите, на които към този момент участва, по този начин и на нови “, разяснява Михнеа Тобеску, изпълнителен шеф на „ Евроинс Румъния “.

През 2016 година „ Евроинс Румъния “ записва към 22% растеж на премийния си доход по отношение на миналата година до близо 200 млн. евро и 6.5 млн. евро облага преди налози. Комбинираната квота на разноските на компанията се намали до 92%, което е много под междинното за бранша в Румъния ниво (100%). През първото тримесечие на 2017 година румънското поделение на ЕИГ усили премийния си доход с 47% на годишна база до 67 млн. евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР