Евродепутатите се стремят към въвеждането на кодекс на поведение при

...
Евродепутатите се стремят към въвеждането на кодекс на поведение при
Коментари Харесай

ЕС и САЩ трябва да въведат кодекс на поведение при разработването на изкуствен интелект

Евродепутатите се стремят към въвеждането на кодекс на държание при създаването и внедряването на изкуствен интелект (ИИ) до момента в който бъдещия закон за технологията влезе в действие в страните от Европейския съюз. На взаимно съвещание на Съвета за търговия и технологии сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в Швеция на 31 май, изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия с сектор „ Европа, готова за цифровата епоха “ Маргрете Вестагер съобщи, че фирмите от бранша би трябвало да одобряват непринуден кодекс на държание в границите на месеци.

Според нея това ще сътвори защитни ограничения, до момента в който новите закони към момента са в развой на създаване, като „ в най-хубавия случай “ ще влязат в действие след две и половина до три години, което „ явно е прекомерно късно “. Тя счита, че в случай че Европейски Съюз и Съединени американски щати поемат самодейността, сходен кодекс на държание ще бъде основан по-бързо и ще направи всички „ по-спокойни “ по отношение на траекторията, по която се развива революционната технология.

Вестагер приканва законодателите да се спогодят за съответни неща, а не да излизат с общи изказвания. Междувременно Законът за изкуствения разсъдък на Европейски Съюз, който ще вкара цялостни регулации в бранша, към момента е в развой на завършване от членовете на Европейския парламент.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР