Евродепутатите от БСП Сергей Станишев и Елена Йончева обясниха, защо

...
Евродепутатите от БСП Сергей Станишев и Елена Йончева обясниха, защо
Коментари Харесай

Сергей Станишев и Елена Йончева обясниха защо са гласували за Истанбулската конвенция

Евродепутатите от Българска социалистическа партия Сергей Станишев и Елена Йончева обясниха, за какво са дали своят вот " за " Истанбулската спогодба. Според тях няма проблем България да ратифицира единствено частта за отбрана на дамите от принуждение, което предлага и Конституционният съд. Вчера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна евродепутатите от левицата, че поддържат така наречен джендър идеологията и третия пол. През март Българска социалистическа партия стартира подписка за референдум против навлизането на тази идеология в българските учебни заведения.

С думите " Здравейте, джендъри " Петър Витанов поздрави Форума на прогресивните леви решения, проведен от петимата леви евродепутати.

" Защото бяхме упрекнати, че тук се събира трети пол социалисти или някаква такава идиотщина ", съобщи Петър Витанов, eвродепутат от " Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент ".

Сергей Станишев и Елена Йончева гласоподаваха в Европарламента " за " приемането на Инстанбулската спогодба. Петър Витанов, Иво Христов и Цветелина Пенкова не взеха присъединяване във вота и съгласно Корнелия Нинова са се " скатали ". Всичко това провокира гнева ѝ от парламентарната естрада.

" Утре Сергей Станишев провежда конференция за модерното ляво. Това ли е модерното ляво - това е тяхното съвременно ляво - джендър идеология и трети пол, друг от мъж и жена ", съобщи Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия.

" Няма подобен проблем какъвто госпожа Нинова слага, няма... България може да одобри единствено това и ще одобри единствено това, което предлага Конституционен съд, а точно частта с насилието над дамите ", сподели Елена Йончева, евродепутат от " Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент ".

" Целият дневен ред, в който изкуствено са постанова тематика джендър- идеология, беше доста ясно опроверган и се опровергава от тази конференция, която се занимава с действителните проблеми на стопанската система ", съобщи Сергей Станишев, евродепутат от " Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент ".

Близо 37 000 са към този момент подписите за референдум за възбрана за джендър идеологията в учебно заведение, оповестиха от Инициативния комитет.

" Как бихте се чувствали, в случай че вашето дете един ден се върне от учебно заведение и ви донесе ей такова пособие - полово здраве за лесбийки и бисексуални дами ", съобщи Ирена Атанасова, заместник-председател на Българска социалистическа партия.

Казаха и че евродепутатите на Българска социалистическа партия са загърбили мнението на 85% от българите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР