Евродепутати от комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност

...
Евродепутати от комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност
Коментари Харесай

Евродепутати обвиниха ЕК в зависимост от фармацевтичните компании

Евродепутати от комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните в Европейския парламент упрекнаха Европейската комисия в сериозна взаимозависимост от фармацевтичните компании при сключването на контракти за производството на ваксини против Covid-19. Те обявиха, че липсва и бистрота за доставките на ваксини в множеството страни-членки до юни, предава БНР. 

Председателят на комисията Паскал Канфен съобщи, че е реализиран непълен триумф за прозрачността на подписаните контракти и стимулира настояването това да продължи с две аргументи - основаване на доверие и отбягване на подправените вести. 

" За страдание Европейската комисия се оказа доста подвластна от фармацевтичните компании, защото е подписала с тях контракти, в които се споделя, че те не би трябвало да стават обществени. Сега тя желае от тях те да бъдат оповестени, което, съгласно мен, демонстрира взаимозависимост, а това не е доста мъдро. Има извънредно висок публичен интерес към детайлностите в договорите, тъй че ние ще продължим да оказваме напън те да бъдат оповестени ", изясни евродепутатът Бас Ейкхаут.

Според Паскал Канфен за Европейски Съюз са обезпечени 2,3 милиарда ваксини до този миг, което разрешава да се имунизира цялото население на Общността два пъти. Той обаче добави, че няма бистрота за доставката им по страните членки до юни, като се изключат единствено три страни - Дания, Франция и Швеция.

Евродепутатите считат, че идва трета вълна от Covid-19, само че тя може да бъде посрещната с по-целенасочени ограничения, а не с цялостна карантина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР