Евродепутатът Радан Кънев припомни, че в България, по Конституция, всеки

...
Евродепутатът Радан Кънев припомни, че в България, по Конституция, всеки
Коментари Харесай

Радан: Не съм Бойковист, но и Борисов е невинен до доказване на противното

Евродепутатът Радан Кънев напомни, че в България, по Конституция, всеки е почтен до доказване на противното. Включително и Бойко Борисов. В поста си по горещия проблем, Кънев напомни, че само съдът на последна инстанция има последната дума. Той допусна, че с позицията си ще провокира етикета " Бойковист ".

Всеки може и би трябвало да бъде разследван при задоволително данни за закононарушение. Включително и Бойко Борисов, заключи някогашният тъмносин водач.

Надявам се, че и Министерство на вътрешните работи, и Прокуратурата ще се отнесат към тези водещи правила на Правовата страна задоволително съществено и отговорно. Но имам съображение да се колебая - въз основа на дългогодишния опит, несметен и с по̀казни медийни акции и изказвания, нарушаващи презумпцията за невиновност, и с потулени следствия.

Дали Борисов има виновност или не, може да се произнесе само българският Съд, и то на последна инстанция. Но дали Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата ще си свършат професионално, честно и обичайно работата в досъдебната фаза, е определящо за бъдещето на Правовата страна в България, за доста години напред. Просто въпросът е от голяма значимост и обществено значение, и за нас, и за цяла Европа.

Сега някои ще се нахвърлят и ще ме нарекат " Бойковист ". Препоръчвам преди този момент да прочетат деликатно. Но както и да ме назовават, това е позицията, която съм защитавал през 20 годишната си юридическа процедура, публичната си активност и 15 годишната си политическа работа. Други правила си нямам, даже за Бойко Борисов, заключи юрист Кънев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР