Евродепутатът Петър Витанов критикува резултатите на БСП от изброите. Като

...
Евродепутатът Петър Витанов критикува резултатите на БСП от изброите. Като
Коментари Харесай

Петър Витанов: Петото място на БСП не може да се представи за успех

Евродепутатът Петър Витанов подлага на критика резултатите на Българска социалистическа партия от изброите. Като проблем той регистрира, че партията ще има двама депутати по-малко в 49-ия парламент, няма такива от Монтана, Кюстендил и Шумен. „ Номинално и процентно имаме по-малко гласове, няма кой да показа това като триумф. Пето място не може да ме удовлетвори, съобщи Витанов пред Българска национална телевизия. По думите му Българска социалистическа партия „ би трябвало да се върне там, където ѝ е мястото - първа политическа мощ “.

Цели браншове са изправени пред изтриване. На кръгла маса събрахме младежи, с цел да попитаме за техните решения, с цел да вземат участие по интензивно на пазара на труда, в публичния и политическия живот, съобщи Витанов.

Младите хора би трябвало да се почувстват нужни, едвам 1% да вземем за пример са част от политическите партии. Тези хора не се усещат показани, проблемите им не се адресират от партиите, подчертава Витанов. Отчете, че едвам 6% от младежите са дали своят вот за Българска социалистическа партия на отминалите избори.

Витанов разяснява проучване на „ Тренд “, показано по време на кръглата маса, съгласно което 52% от интервюираните считат, че страната е длъжна да откри работа на младите. Също бях сюрпризиран от тези цифри, защото 30 години се развиваме в пазарна стопанска система, само че страната може да направи този равномерен преход от обучение към работа, съобщи Витанов.

По думите му недостиг на социалистите е, че подчертават единствено върху пенсионерите и късат връзката сред поколенията.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР