Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев се извини пред

...
Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев се извини пред
Коментари Харесай

Андрей Ковачев се извини за липсата на категорична позиция на България в подкрепа на Киев

Евродепутатът от Европейската национална партия Андрей Ковачев се извини пред министъра на защитата на Украйна Олексий Резников за това, че президентът и държавното управление на България не заемат безапелационна позиция в отбрана на страната му. Министър Резников бе изслушан от комисията по външни работи и подкомисията по сигурност и защита в Европейския парламент.

Ковачев увери министър Резников, че по-голямата част от българския народ без подозрение поддържа Украйна и нейните бойци, които са българко, съветско и украинско говорещи и дефинира съветския президент Владимир Путин като " военнопрестъпник ".

Той добави, че дезинформационната акция на Русия, която изкарва Украйна агресор, а украинците - фашисти и нацисти, е доста нападателна, само че среща отпор.

" Изпратил съм писма до вашите министри на защитата, обърнете се към тях " - по този начин министър Резников отговори на въпроса на евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева дали договаря с България, Словакия и Полша за съветски бойни самолети и противовъздушни ракети.

" След това стартира бюрокрацията - споделя ни се, че за лиценза дава отговор министърът на стопанската система, би трябвало профилирана комисия, а в това време хората при нас умират. А ние просто желаеме да закупим това оръжие ", акцентира той и насочи следния апел:

„ В множеството случаи обаче ние даже не получаваме отговор. Така че, апелирам ви, апелирайте към вашите държавни управления и изключително към тези, които са на половина комунистически и пропутински - изкарайте хората на улицата и попитайте какво вършат те за Украйна “.

За Италия, Испания и Гърция министър Резников сподели, че би трябвало да конфискуват недвижимата благосъстоятелност на съветските служители, доближени до Путин, както и да затворят пристанищата си за тях, съобщи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР