Евродепутатът от ДБ Радан Кънев хвърли бомба в ефира чрез

...
Евродепутатът от ДБ Радан Кънев хвърли бомба в ефира чрез
Коментари Харесай

Радан Кънев пусна бомба: Служебното правителство пробвало да саботира интерконектора

Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев хвърли бомба в ефира посредством отговор от Еврокомисията на негово запитване за интерконектора с Гърция, тръгнал в цялостния си размер доставки на азерския газ от 1 октомври. От писмото до Кънев излиза наяве, че Брюксел е бил заставен да наложи напън върху служебното държавно управление на Гълъб Донев поради подозрения, че се прави опит за бойкот на газовата връзка " Комотини-Стара Загора ". 

Ето какво пишат тъкмо от Европейска комисия: 

" Всяко съзнателно възпрепятстване може да се смята за закононарушение против финансовите ползи на Европейски Съюз, което евентуално би могло да попадне в областта на подготвеност на Европейската прокуратура ". 

Това значи, че на " Дондуков " 1 непосредствено са били предизвестени, че ще си имат работа с Лаура Кьовеши, в случай че забавят и с ден документите на ICGB. 

Ето по какъв начин превежда Кънев писмото от Европейска комисия: 

" Отговорът на въпроса ми до Европейска комисия във връзка опита за закъснение на завършването на Интерконектора Гърция-България (IGB), с помощта на който цената на газа у нас пада два пъти с по 30%, без грам импорт от " Газпром ".  В превод от “Брюкселски акцент ” - Комисията евентуално е упражнила напън и опасност със правосъдно гонене за всеки опит за възпрепятстване.

Въпросите до Европейска комисия в действителност са мощен и ефикасен инструмент за парламентарен надзор, изключително значим в нашата политическа рецесия, в която постоянен парламент и отчетна власт просто няма…



Затова и още през днешния ден не преставам с въпрос до Европейска комисия за непрозрачното удължение на концесията на " Лукойл " за пристанище " Росенец ". 

Припомняме, че още с встъпването си в служба служебният кабинет стартира систематично, настъпателно оплюване на работата по интерконектора, в това число със снимков матиерал на идните тогава довършителни работи.

От писмото до евродепутата обаче излиза наяве, че от Брюксел доста деликатно са следили процеса, в това число по приемането на Акт 15 и Акт 16, с цел да стартира газовата връзка работа в цялостния си размер. За кореспонденцията сред " Дондуков " 1 и Европейската комисия представителите на българските медии до момента не бяха осведомени. 

ТЕМА преди 19 часа 1746 преди 1 ден 1930 преди 2 дни 4587
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР