Евродепутатът Николай Бареков потърси възлово мнение по повод присъединяването на

...
Евродепутатът Николай Бареков потърси възлово мнение по повод присъединяването на
Коментари Харесай

Гуро на германската икономика пред Бареков: Не правете грешката да влизате в Еврозоната! Евродепутатът отсече: Еврото е за богатите, Левът е част от нашето национално достойнство!

Евродепутатът Николай Бареков потърси основно мнение във връзка присъединението на България към еврозоната. Безспорният исполин в стопанската система на Германия - Ханс-Олаф Хенкел разгласи, че България не би трябвало да прави грешката да бърза за еврозоната.

Ето какво е споделил проф. Хенкел пред Бареков, който пусна информацията във Facebook:

„ Проф. Олаф Хенкел извънредно пред Бареков: Не правете грешката да се присъедините към Еврозоната! Ханс-Олаф Хенкел е еднo от най-важните имена в немската стопанска система. Роден е през 1940 година в Хамбург. Автор на книги и почетен професор на университета в Манхайм, дълготраен районен шеф на IBM за Европа, Близкия Изток и Африка, консултант на Bank of America в Германия,известен най-много като президент на Федерацията на немските индустриалци (BDI ).

Понастоящем немският академик е сътрудник на българският евродепутат Николай Бареков - член е на Бюрото на Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

Не правете грешката да се присъедините към Еврозоната. България може, само че не би трябвало да приема еврото за публична валута. Това ще бъде колосална неточност. Валутата би трябвало да дава отговор на културата на страната. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се пробва подмени културата на страните за да прилегнат на еврото. Аз мисля, че това е полуда. Така видният немски академик проф. Олаф Хенкел разяснява в извънредно изявление за предаването на Николай Бареков "Презареди България " постъпленията на българските политически водачи към чакалнята на еврозоната.

През 90-те години като началник на немската промишленост адвокатствах за въвеждането на еврото, само че през днешния ден регистрирам това като своя голяма неточност, призна Хенкел и посочи, че еврото е едностранчива валута - доста е мощна за Южна Европа, само че е прекомерно слаба за страни като Германия. Ако вървим на разнообразни скорости ще стигнем едновременно на неверното място. Така някогашният президент на Германската индустриална федерация (BDI) разяснява концепцията на Жан-Клод Юнкер за Европа на няколко скорости. Всеки на друга скорост е безусловно неправилна визия за Европа, счита Хенкел. Немският икономист е безапелационен, че задачата на Юнкер е обединени щати на Европа, (централизирана Европа) и акцентира, че европейските консерватори са изрично срещу сходен сюжет. Ние всички адвокатстваме срещу европейски щати на Европа и поддържаме твърдо концепцията за Европа на суверенните народи, отсече Хенкел. Имаме потребност от обединен стопански пазар, от енергиен съюз, само че не се нуждаем от обща европейска политика за опазване на здравето, обучение или битка с безработицата, тъй като всяка просвета е друга, обоснова се европейският политик. Помолен от водещия да направи коментар по тематиката "Европа след Брекзит ", Хенкел посочи, че визията му напълно съответствува с тази на Бареков.

Аз съм извънредно отчаян, че Англия напуща Европейския съюз - за Брюксел ще е доста мъчно да се бори за Европа на суверенните страни, съобщи професорът и акцентира, че съгласно него главната цел сега за Европейски Съюз е да се реализира съглашение с Англия за свободна търговия.

От своя страна самият Бареков показва, че цените ще скочат двойно.

„ Политиците ограбиха народа и продадоха България. Сега станишевци, либерали, джендъри, псевдопатреоти, послушковци и гербаджии протягат ръка и на българският Лев. Последният знак на националния ни суверинитет. Вместо Ботев, Вазов, Иван Рилски и Левски - Айфеловата кула и Бундестага. Еврото е за богатите, Левът е част от нашето национално достолепие. Всички артикули и услуги ще нарастнат двойно, в случай че въведем еврото вместо лв.. Един самун ще стане 3 лв. (1.50 евро), а едно подкастряне при фризьорката от 20 на 40 лв. (20 евро). Помислете дали ще им позволим да ни ограбят за последно. Ние, същинските консерватори в Европарламента, сме твърди и уверени съперници на еврото, което стана знак на Меркел и немската стопанска система. Икономика, която трансформира България от производител в елементарен пазар на немските артикули, във васал на новият стопанин на Европа. “
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР