Евродепутатът Илхан Кючюк е на посещение в Нидерландия, където се

...
Евродепутатът Илхан Кючюк е на посещение в Нидерландия, където се
Коментари Харесай

Илхан Кючюк в Хага: Ветото за България да падне до края на годината

Евродепутатът Илхан Кючюк е на посещаване в Нидерландия, където се срещна с водачите на демократичните партии в страната. По време на срещата си с водача на партия D66 - Роб Йетен, Кючюк обърна внимание на позитивната оценка на Европейската комисия на напредъка, реализиран от България и Румъния. Евродепутатът показа данни и аргументира обосновано упованието на жителите на България да станат част от Шенгенското пространство час по-скоро, като даде и публична информация на Министерство на вътрешните работи, съдържаща данни за охраняването на границите.

„ Очакваме от Хага ветото да падне до края на годината, тъй като България дава отговор на всички критерии и не заслужава това изключване. България е изпълнила всички официални условия за влизане в Шенген, прави промени, които са свързани с нелекия спор в Народно събрание, касаещ конституционните промени и върховенството на правото, макар че това в никакъв случай не е бил обвързващ аршин. България е от изключителна значимост за опазването на външните граници на Европейски Съюз. Страната разполага с положителни системи за ръководство на границите, в интензивно съдействие във връзка с осведомителния продан и оперативната работа с европейските организации и прилежащите й страни. ", безапелационен бе Кючюк.

На срещата Кючюк акцентира, че Движение за права и свободи поддържа евроатлантическото държавно управление в България, тъй като избраните цели - влизането в Шенген и Еврозоната, са цели и на Движението. Евродепутатът съобщи, че Движение за права и свободи употребява целия си капацитет, с цел да реализира тази държавна цел.

Предстои през днешния ден Илхан Кючюк да се срещне с Дилан Йешилгьоз, водач на Народната партия за независимост и народна власт (VVD).

Вчера Кючюк поведе проява във Виена, с гледище Австрия и Нидерландия да премислят позицията си за България и Румъния, до края на годината. В австрийската столица българският евродепутат получи поддръжка от румънската демократична партия и от австрийските либерали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР