Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и народният представител

...
Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и народният представител
Коментари Харесай

ВМРО внесе сигнал в прокуратурата срещу Българския хелзинкски комитет

Евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и националният представител от Обединени патриоти Александър Сиди внесоха сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров, в който упорстват Прокуратурата да се самосезира във връзка активността на организацията Български хелзинкски комитет (БХК), предава news.bg.

Патриотите са безапелационни, че активността на комитета е " антибългарска " и упорстват да се извърши инспекция на финансирането на БХК - кой спонсорира БХК и дали финансиращият орган работи за други страни.
Поводът за сигнала до Цацаров е писмо от ръководителя на БХК Красимир Кънев до евроинституциите, в което се упорства да не бъде утвърдена кандидатурата на България за хазаин на Европейската организация по медикаментите. Приемането на българската кандидатура щяло да докара до нарушаване на права на лица с друга полова ориентировка.

Патриотите считат тези дейности за " антибългарски ". БХК също по този начин нямали и разумни учредения за изказванията си. Джамбазки и Сиди са безапелационни, че страната ни би трябвало да получи седалище на Европейска организация, както всички останали страни-членки.

В сигнала на патриотите се изисква още прокуратурата да ревизира дали Красимир Кънев нарушава българското законодателство и дали посредством своите дейности противоконституционно работи против интереса на Република България. Патриотите също по този начин запитват Цацаров дали Кънев следва да носи наказателна отговорност за нанасяне на материални вреди в изключително огромни размери?

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР