Евродепутатът Ева Кайли завежда дело срещу властите в Белгия заради

...
Евродепутатът Ева Кайли завежда дело срещу властите в Белгия заради
Коментари Харесай

Ева Кайли съди властите в Белгия заради сваления ѝ имунитет

Евродепутатът Ева Кайли завежда дело против управляващите в Белгия поради случая " Катаргейт ". Според нейните юристи полицията и тайните служби в страната са нарушили имунитета ѝ с процеса против нея.

Освен Кайли - белгиецът Марк Тарабела и италианецът Андреа Коцолино също се изправят против управляващите. Ако евродепутатите бъдат оправдани, процесът може да се срине.
Всички забъркани, в това число Кайли, са подали възражения за правомерност на наказателното произвеждане досега. Тези възражения са свързани с две неща. Първо, правото на имунитет на Ева Кайли е нарушено от белгийските секрети служби и това прави производството несъстоятелно. Второ - следовател по случая е бил привързан към това да не бъде очевидец. Неговият наследник и синът на един обвинен са имали обща компания.
Михалис Димитракопулос, юрист на Ева Кайли

Бившият зам.-председател на Екологичен потенциал беше арестувана за корупция предходната година поради изказвания, че тя и няколко други евродепутати са получавали подкупи от Катар в подмяна на лобизъм за страната към Световното състезание по футбол.

Впоследствие Кайли беше сложена под домакински арест, а по-късно - освободена. Така още веднъж се върна в Европарламента, само че без принадлежност към нито една политическа група. Тази седмица Кайли взе участие в чуване на Комисията по правни въпроси за свалянето на имунитета ѝ по обвиняванията във финансови измами, свързани с разноските ѝ като евродепутат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР