Евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО – Бургас, организират конкурс

...
Евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО – Бургас, организират конкурс
Коментари Харесай

Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс - „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов, взаимно с РУО – Бургас, провеждат конкурс за мултимедийна презентация във връзка 1 ноември – Ден на националните будители. Темата на състезанието е: „ Будителите на моя роден край, които би трябвало да помним “. В него могат да вземат участие възпитаници от 8 до 12 клас от Бургаска област.

Презентациите би трябвало да включват информация за живота и делото на национални будители от родния завършек на участниците - запознаване с тяхното дело за запазване на българския дух и еднаквост, мястото им в европейското културно завещание, монументи и знаци в района, които са израз на респект и благодарност към тяхното дело. Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 година /включително/. Жури ще ги прави оценка от 2.12.2019 до 15.12.2019 година

Ще бъдат връчени три награди - огромната премия е посещаване в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Целта на състезанието е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на персони от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и мощ. Да се изложат значими обстоятелства и събития, които са значими за запазване на българската еднаквост и приобщаване към европейските полезности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното завещание за образуване на националната еднаквост.

Конкурсът е взаимен план на Информационните офиси в България на евродепутата ЕНП Асим Адемов – Бургас, Благоевград, Кърджали, Разград, Търговище, Смолян, Сливен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР