Евгения Блъскова, съпруга на сина на Петьо Блъсков, е била

...
Евгения Блъскова, съпруга на сина на Петьо Блъсков, е била
Коментари Харесай

Снахата на издателя на Труд Петьо Блъсков е била уволнена от Министерство на културата

Евгения Блъскова, брачна половинка на сина на Петьо Блъсков, е била уволнена от министерството на културата, научи " Площад Славейков “. Тя е била отстранена на 1 ноември, само че е научила за заповедта на министъра съвсем инцидентно през вчерашния ден, изясни самата тя. Преди седмица Блъскова, която работи като началник на бранш " Култура и аудиовизия “ към непрекъснатото посланичество на България в Брюксел, е изпратила електронно писмо с молба за одобрение на постоянен годишен отпуск. Получила отговор едвам през вчерашния ден, тъкмо когато министерството на културата извеждаше от постройката на музея на социалистическото изкуство редакцията на в. " Труд “. В писмото работодателите ѝ от МК са декларирали, че няма да получи отпуск, тъй като от 1 ноември към този момент не е на работа в министерството, твърди Блъскова.

Тя не е получавала заповед за уволняване и в продължение на повече от месец работи, без да ѝ е обявено за освобождението ѝ. През август със заповед на министъра на културата е била прекъсната командировката ѝ в Брюксел, добави Евгения Блъскова.

Тогава тя е обжалвала правосъдно заповедта и съдът е замразил използването ѝ, до момента в който излезе правосъдно решение. Междувременно министерството на културата е спряло всички присъщи за работата на Евгения Блъскова разноски – наеми и спомагателни средства. Г-жа Блъскова обаче е получавала постоянно заплатата си по трудов контракт като чиновник на министерството.

В момента тя продължава да работи на поста си в Брюксел, тъй като няма връчена заповед за освобождение. Прекият ѝ шеф Петър Миладинов, началник на интернационалния отдел в Министерството на културата, съобщи, че този въпрос може да бъде коментиран единствено от пресцентъра на министерството, тъй като " признатата организация на работата е такава “. Потърсена от публицист, шефката на пресцентъра на министерството на културата Евелина Кирилова съобщи, че не познава случая и не може да го разяснява, преди да го изследва в юридическия отдел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР