Евгени Йорданов е 2 пъти шампион с ЦСКА (2005, 2008

...
Евгени Йорданов е 2 пъти шампион с ЦСКА (2005, 2008
Коментари Харесай

Двукратният шампион с ЦСКА Евгени Йорданов: Вярвам, че Стойчо Младенов ще превърне отбора в страшилище!

Евгени Йорданов е 2 пъти първенец с ЦСКА (2005, 2008 година), има 101 мача и 27 гола във всички шампионати. Има сериозен принос за купата през 2005 година. А през 2008 година печели и Суперкупата на България с алените. Потърсихме някогашния голмайстор на ЦСКА във връзка настоящите промени в Борисовата градина. През последните години Евгени Йорданов е ръководител на регионалния съвет към БФС в Кюстендил.

Ето какво сподели Евгени Йорданов пред екипа на Медия

-Евгени, по какъв начин ще коментираш новините от последните часове на „ Българска войска “?
-Така са решили хората в управлението, такива промени са създали. Не са приятни тези неща, само че в ЦСКА знаете, че в никакъв случай не е умерено. Свикнали сме с това състояние и знаем, че напрежението на Армията е повече, в сравнение с другите места.

-Стойчо Младенов наследява Любослав Пенев. Какъв е твоят коментар?
-Стойчо Младенов е индивидът, на който най-вече съм признателен в моята кариера. Каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Той доста добре знае моето отношение към него – същинска алена легенда. Надявам се и имам вяра, както и всички почитатели, с неговото завръщане ЦСКА да си стъпи на краката и още веднъж да бъде това чудовище, което е било преди години. Както и да демонстрира играта, която приляга на тима. Тук желая да отворя една скоба – моите почетения към Любо Пенев – огромна легенда на ЦСКА, само че просто по този начин се сучват нещата във футбола и изключително в България.

Вижте какви бонуси и високи коефициенти за разнообразни надпревари предлага Палмс Бет

-Казваш изключително в България – българските футболни ръководители нямат изключително самообладание към треньорите. Измина първи кръг от новия сезон и двама са уволнени…
-Така се случва и не мога да си обясня за какво е по този начин. Виждате на Запад по какъв начин е, треньори не потеглят добре – случва се това време да продължи месец, даже година, само че не ги уволняват след третия дуел. Тук на Балканите сме по-нетърпеливи и действаме много прочувствено и преждевременно.

-Какво очакваш от Стойчо Младенов?
-Като мотиватор няма еднакъв на себе си. Ние, които се интересуваме от футбол и сме били почитатели на ЦСКА още от деца, знаем за какъв човек става въпрос. Побиват те тръпки като знаеш какво е дал на този клуб и се изправи против теб в съблекалнята. Няма потребност да приказва и да те стимулира в допълнение преди мач. Аз бях един от късметлиите той да ми бъде треньор в ЦСКА.

-Да, само че по какъв начин чужденците ще схванат това, което сте претърпели ти и българските футболисти? Как мотивацията ще стигне до тях?
-Наистина, не можем да чакаме от чужденците сходна емоционалност, каквато ние имаме по отношение на ЦСКА. Но те пък са експерти и са длъжни да пазят оптимално алената фланелка. Лично на мен ми се желае в ЦСКА да виждам повече българи. Тогава ЦСКА ще замязя на себе си, ще бъде тима, който желаят да виждат почитателите. Но пък това не би трябвало да става и на мощ – не би трябвало да става безплатно. Иска ми се младите момчета да си водят война за титулярното място.

-Само преди няколко дни се случиха неприятни подиуми след равенството с Лиепая на „ Армията “. Полицаи влачиха по земята Стойчо Стоилов. Как ще коментираш тази обстановка?
-Не бива да се случват такива неща, тъй като не са приятни. Но ги разбирам и почитателите. Такъв толеранс, какъвто имаха и имат футболистите, по наше време нямаше по какъв начин да се случи. Вие доста добре знаете, че такива неща или сходни, по наше време се случваха за доста по-безобидни обстановки. Но чак до такива крайности не трябваше да се стига. Но каквото и да се каже за последователите на ЦСКА – те са най-великите. Тази маса е най-големият капитал на ЦСКА и това би трябвало да е ясно на всички.

-Предстои реваншът против Лиепая единствено след три дни. Ще успее ли ЦСКА да отстрани противника?
-Стойчо Младенов е задоволително умел експерт и добре си знае работата. ЦСКА е по-класният тим и считам, че ще в профил Лиепая. Вярвам, че когато идва нов треньор, това е спомагателен подтик и живец в тима.

-Ще успее ли ЦСКА обаче да извърви пътя към шампионската купа, която е по този начин мечтана от цялата алена общественост?
-Виждате, че в последните години най-сериозен отпор на Лудогорец оказва точно ЦСКА. Вярвам, че тази година ще се преборят за първото място. Но дано бъдем и реалисти – щом Лудогорец завоюва 10 следващи трофеи, има много неща, в които се оправят по-добре. Но съм сигурен, че скоро ЦСКА ще стъпи отново на първото място.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР