Нова мода отбелязва изпращането на абитуриентите тази година. Вместо да

...
Нова мода отбелязва изпращането на абитуриентите тази година. Вместо да
Коментари Харесай

Нова мода плъзна из народа: Пращат родата в стаи за гости за абитуриентските балове

Нова мода отбелязва изпращането на зрелостниците тази година. Вместо да канят роднините вкъщи и да им слугуват, родителите на зрелостниците ги пращат в стаи за посетители.

Големите празненства, които събираха цели семейства, към този момент са в предишното. Но изключително отвън София всеобща процедура е да се наемат къщи и стаи за посетители, като в този случай разноските се поемат от родителите на зрелостниците, само че те нямат ангажимент за изхранването на околните, с които се виждат единствено по сватби и кръщенета.

Гвоздеят на програмата е празненството в особено зает за задачата ресторант, след което роднините се разотиват по местата, които са им избрани за нощувка, а щастливите уредници се прибират и подвигат изтощени от тракане на хора крайници, вместо да сменят чаршафи и да редят матраци по пода, с цел да подслонят всички родственици, които няма къде да отседнат и са пристигнали особено за мотива.

Оказвра се, че във Велико Търново и Пловдив тази процедура е доста по-евтина, в сравнение с в Казанлък и Стара Загора, където за сметка на това е доста по-разпространена. Срещу 30 лв. на нощувка се оферират кревати в самия център на Казанлък.

Според осведомени обаче те не се афишират като къщи за посетители и надлежно не се вършат регистрации на почиващите. Такива спонтанни хотелски стаи се разполагат в някогашни магазини, каквито се нароиха изключително след ковида.

Опразнените дюкяни са аранжирани с мушкато в сутерена и по нищо не се схваща, че вечерно време там може да подремне посетител на града.

В сезона на баловете обаче пространствата се пълнят, защото за тях знаят в близките блокове и се възползват от евтината и доста по-удобна опция на слугуването и обезпечаването на развлекателна стратегия през целия ден за роднините.

Този вид се оказва и доста по-икономичен, защото домакинята не се върти край печката непрекъснато, а отдава цялата си сила на организацията на бала. В заведенията за хранене тази година също е общопризнат всеобщо по-евтин вид, като на гостите се предлага шведска маса или авансово декларирано меню, а алкохолът е стеснен до поставените бутилки на масата, без гостите да могат да си поръчват в допълнение отлежало уиски и да товарят сметката.

Родители на зрелостници се оплакаха от кетъринг сетовете, които всеобщо се оферират сякаш на промоция в сезона на баловете. Оказва се, че хапките в сет за 96 лева са като за празненство в детска градина или за помен и не могат да заситят въобще гостите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР