Евертън взе изключително важна победа с 1:0 срещу Борнемут и

...
Евертън взе изключително важна победа с 1:0 срещу Борнемут и
Коментари Харесай

Евертън взе безценна победа и запази мястото си в Премиър лийг

Евертън взе извънредно значима победа с 1:0 против Борнемут и резервира мястото си в Премиър лийг. Безценното попадение за “карамелите ” падна през втоарата част и бе дело на Сюлейман Дукуре в 57-ата минута.

Първото по-опасно състояние за домакините пристигна след рисков отдалечен удар на Демарай Грей в 15-ата минута. Най-добрата опция за “карамелите ” дотук в мача се появи в 31-вата минута, когато Идриса Гей стреля, само че стражът на Борнемут Марк Травърс мазета в корнер. Само няколко минути по-късно сенегалецът още веднъж шутира, само че вратарят на “черешките ” отново се намеси.

В 38-ата минута пристигна и най-чистата опция за Борнемут, когато Маркос Сенеси стреля, само че ударът му мина на сантиметри от вратата на Джордан Пикфорд. Две минути по-късно Амаду Онана от Евертън насочи рисков отдалечен шут, само че бе неакуратен. Борнемут изпусна още една доста добра опция в края на полувремето, когато след неточност на Джеймс Тарковски последва рисков удар на Доминик Соланке, само че той бе блокиран от Джери Мина.

През втората част Евертън усили натиска си и разумното се случи. В 57-ата минута Абдулай Дукуре насочи страховит отдалечен изстрел, който не остави никакви шансове на Травърс - 1:0 за “карамелите ”.  Гостите пробваха напън и имаха някои положителни обстановки да изравнят, като в продължението на мача Матиас Виня насочи страховит отдалечен шут, само че Джордан Пикфорд избави.

Така Евертън записа скъпа победа и с нея резервира мястото си в Премиър лийг, като отборът за последно е губил елитния си статут сезон 1950-1951. Борнемут пък записа четвърта поредна загуба 15-о място, две места по-нагоре от днешния си противник.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР