Евентулното повдигане на обвинение към този момент би било в

...
Евентулното повдигане на обвинение към този момент би било в
Коментари Харесай

МВР акцията - незаконна, Божков не е носил пари в торби, обоснованото предположение го няма

" Евентулното покачване на обвиняване към този миг би било в нарушаване на закона.

Предоставените материали не съдържат задоволително доказателства, от които може да се извади обосновано съмнение, че което и да е от тези три лица са направили закононарушение. "

Това сподели на късен брифинг шефката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Това стана, откакто към този момент Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха освободени заради приключване на 24-те часа.

Според прокуратурата:

Опорочени са дейностите по инспекцията, водена до момента от Министерство на вътрешните работи. Най-малкото тъй като към интервала две от проверяваните лица са имали качество на министър председател и министър на финансите. Тогава те съгласно Петрова, задъжително може да се раследват единствено от следовател. А няма по какъв начин следовател да встъпи в досъдебно произвеждане в по-късен стадий, а не изначало.

Т.е. - проверявани са от некомпететен проверяващ орган, което е процесуално нарушаване.

Според нея през всичкото това време, което е траяло месеци, прокуратурата не е била потърсена " за мнение или инструкции " – по какъв начин да бъдт осъществени съответните дейности.

" Твърде е противоречиво от правна страна дали полицейските органи могат изобщо да правят в сходни случаи дейности по необходимост ", обобщиха довечера от СГП.

Въпреки това - " по делото ще се правят дейни дейности " (практически то към този момент е " на терена " на СГП - откакто Министерство на вътрешните работи е докладвало материалите, б.р.).

Тя отвърна на обвиняванията на Министерство на вътрешните работи - че през целия ден прокуратурата е бавила съзнателно случая, до момента в който изтекат 24-те часа възможно задържане по Закона за Министерство на вътрешните работи, с обвинявания - че в 20:30 ч на настояването на наблюдващите прокурори са постъпили допълнитени данни от Министерство на вътрешните работи. Но и те били главно медийни публикаци и занапред ще им се прави разбор.

Инетресен е казусът - какви са били към този момент подхванатите дейности от Министерство на вътрешните работи.

От думите на прокурорите стана ясно, че очевидец №1, разпитан през вчерашния ден е премирът Кирил Петков. Той разкрил пред разследавщите, че са си говорили при срещата си с гостуващата Лаура Кьовеши за обвиняванията за рекет, изнасяни редовно от Васил Божков - че е изнудван от Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Но да не помислите, че са разкрити някакви секрети?

" Те (думите на Петков) възпроивеждат само известинте медийни тези на Божков, без да ги допълват или ги конкретизират ", разясни прокурорската шефка.

Други неколцина очевидци са били сътрудници или някогашни съдружници на Божков. Те удостоверили, че той се познавал и с Борисов, и с Горанов. Според някои носел пликове с пари при срещите, само че не са участвали или виждали да ги дава на политиците.

" Не му е споделял и защо харчел парите си ", споделил единият, представен през днешния ден от прокуратурата.

Има свидетелски показания и че когато влизал в Минстерството на финнасите, хазартият необут...

"... постоянно идвал единствено с пура в ръце – не е носил торби, пликове или различен багаж. "

Последният бил народен представител - политически конкурент на Менда Стоянова, който споделил наблюдения, че тя блокира законовите му оферти, свързани с хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР