Евентуалното анексиране от страна на Израел на редица територии на

...
Евентуалното анексиране от страна на Израел на редица територии на
Коментари Харесай

ЕС може да наложи санкции на Израел, ако анексира Западния бряг

Евентуалното анексиране от страна на Израел на редица територии на Западния бряг няма да се реализира без отговор на Европейския съюз , съобщи на конференция в Брюксел представителят на външната политика на Европейски Съюз Петер Стано, представен от ТАСС.

" Що се отнася до глобите , решението в действителност се взима от страните членки, в този момент няма да спекулираме. Има полемики сред страните членки . Европейски Съюз доста пъти е казвал по какъв начин вижда анексията и че няма да остане незабелязана. Европейски Съюз ще отговори ".

Според Стано въпросът за уреждането на Близкия изток ще бъде включен в дневния ред на срещата на външните министри на 27-те страни от Европейски Съюз, която ще се организира на 15 май във формат на видеоконференции. " Този въпрос ще бъде разискван в петък ", сподели той.
 11 страни от Европейски Съюз стачкуват анексията на Западния бряг от Израел
11 страни от Европейски Съюз стачкуват анексията на Западния бряг от Израел

Предупреждават, че тя ще подкопае интернационалното състояние на страната

Става въпрос за осъществяването на препоръчаните проекти на новото съдружно държавно управление на Израел да анексира през идващите месеци редица територии на Западния бряг .

По-рано американският президент Доналд Тръмп , дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху , оповестиха във Вашингтон основните разпореждания на проекта на Съединени американски щати за палестинско-израелско спокойно споразумяване , като показаха по-специално желанието на американските управляващи да признаят еврейските селища като израелска територия .

На 22 април държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че окончателното решение по този въпрос е на Израел .

Според представителят на съветското външно министерство Мария Захарова , осъществяването на препоръчаните проекти на новото израелско държавно управление за анексиране на някои региони на Западния бряг ще подкопае процеса на урегулиран в Близкия Изток .

Тя акцентира, че Русия смята за належащо придържането към интернационалната правна рамка за споразумяване в Близкия Изток, в това число резолюции на Генералната асамблея и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации .
 Организация на обединените нации против анексия на Западния бряг
Организация на обединените нации против анексия на Западния бряг

Европейски Съюз към този момент се опълчи на израелските проекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР