Евентуални студове следващата зима може да застрашат енергийната сигурност на

...
Евентуални студове следващата зима може да застрашат енергийната сигурност на
Коментари Харесай

Прогноза: Студена следваща зима може да застраши енергийната сигурност на Европа

Евентуални студове идната зима може да застрашат енергийната сигурност на Европа макар цялостните газохранилища. За това предизвести вицепрезидентът на Exxon Mobil Питър Кларк на интернационалната енергийна конференция CERAWeek в Хюстън, Тексас.

Според Кларк намирането на други възможности на съветския газ ще бъде „ предизвикателство ” за европейските страни. Той увери обаче, че новият терминал за полутечен природен газ GoldenPass, посредством който ExxonMobil ще доставя газ от Съединени американски щати, ще помогне да се заменят доставките на съветски газ.

Терминалът е взаимен план сред Qatar Energy (70%) и ExxonMobil (30%) и строителството му стартира през 2019 година Той е едно от най-големите уреди за полутечен природен газ в света, с общ потенциал от над 18 млн. тона годишно. През април 2022 година Министерството на енергетиката на Съединени американски щати утвърди разширението на взаимното дружество Golden Pass. Чрез този терминал QatarEnergy ще доставя суровина и на Германия, заяви NovaNews.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР