Евентуални санкции на САЩ срещу президента на Русия Владимир Путин

...
Евентуални санкции на САЩ срещу президента на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Кремъл: Евентуални американски санкции срещу Путин ще са като скъсване на отношенията

Евентуални наказания на Съединени американски щати против президента на Русия Владимир Путин при положение на съветска експанзия против Украйна " биха прекрачили границите " и " ще са сравними със разкъсване на връзките ". Това съобщи Кремъл по отношение на американски законопроект за наказания против Москва, предадоха информационните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Въвеждане на наказания против един държавен глава и против главата на Русия (...) е мярка, прекрачваща границите, която е сравнима със разкъсване на връзките ", сподели пред публицисти прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

" Какво е подготвена да прави Русия? Русия постоянно е подготвена и постоянно ще прави това, което най-добре дава отговор на ползите на страната ни ", сподели Песков в отговор на въпрос на ТАСС дали Москва има подготвеност при положение на сходни дейности от страна на Вашингтон да предприеме огледални ограничения, в това число наказания против президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Москва има извънредно негативно отношение към плана за нови антируски наказания, който затруднява договарянията по сигурността на Русия със Запада ", уточни представителят на Кремъл.

" Подобни документи и изказвания (...) не спомагат за по-нататъшно търсене на взаимноизгодни решения, не спомагат за образуване на градивна атмосфера ", сподели Песков.

Санкционният план на сенатори демократи от Съединени американски щати, предусещащ санкции по-специално за Путин и висши съветски чиновници, бе показан през вчерашния ден, в навечерието на днешната среща във Виена на Постоянния съвет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) - третия и финален стадий от интензивните дипломатически старания за попречване на спор в Украйна.

Русия твърди, че няма желание да нападне Украйна, само че е разположила край границите й десетки хиляди бойци и упорства за контракт, забраняващ приемането на Киев в НАТО - искане, считано от Запада за недопустимо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР