Евелина Николова вече е втора в световната ранглиста в категория

...
Евелина Николова вече е втора в световната ранглиста в категория
Коментари Харесай

Евелина Николова вече е втора в световната ранглиста

Евелина Николова към този момент е втора в международната класация в категория до 57 кг. Бронзовата олимпийска медалистка стартира впечатляващо сезона, като завоюва две трофеи досега – на шампионата „ Дан Колов” във Велико Търново и на рейтинговата конкуренция „ Яшар Догу” в Истанбул.

Българката е с актив от 64 200 точки. Първа е американката Хелен Луис Марулис със 79 200 точки. Така, на Европейското в Будапеща в края на месеца Евелина ще бъде сложена под №1 в схемата.

В по-горната категория до 59 кг Биляна Дудова, международна и европейска шампионка за 2021 е сложена под №1 в ранглистата, макар че от началото на сезона към този момент се състезава при по-тежките до 62 кг.

Днес Дудова и Тайбе Юсеин, също международна и европейска шампионка, трета на Олимпиадата, ще имат преборвания за установяване на титулярката в кат. до 62 кг за присъединяване на Европейското състезание в Будапеща. Схватките ще са от 10 часа в Благоевград, където женският ни отбор е на подготовка. Шампионатът на континента е от 28 март до 3 април.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР