Евелина Николова осигури на България първи финал на тазгодишното европейско

...
Евелина Николова осигури на България първи финал на тазгодишното европейско
Коментари Харесай

Страхотна Евелина Николова ще спори за златен медал на европейското първенство по борба

Евелина Николова обезпечи на България първи край на тазгодишното европейско състезание по битка в Букурещ, Румъния, откакто доближи до мача за купата в категория до 57 кг при дамите.

В полуфиналната си битка бронзовата ни медалистка от Олимпийските игри в Токио 2020 надделя трагично Соломия Виник от Украйна със 7:6 точки.

Срещата стартира по-добре за украинката, които след откриващите три минути имаше преднина от 4:0, само че Евелина бързо върна три точки при започване на втората част. В заключителните секунди на борбата Виник се защитаваше, само че за наша наслада българката издебна своя момент, с цел да се добере до крайната победа.

" Не съм изгубила религия в себе си. Знаех, че мога да победя и нападнах с всички сили. Утре ми следва среща с позната съперничка ", съобщи щастливата Евелина Николова след триумфа.

За нашето момиче това ще бъде общо трети край в кариерата ѝ на европейско състезание, като при предходните два случая тя остана със сребърното отличие - Букурещ 2019 и Будапеща 2022.

В утрешния ден Николова ще се изправи в разногласието за купата против Ирина Курачкина от Беларус, която е двукратна европейска шампионка (Каспийск 2018 и Варшава 2021), както и сребърна медалистка от Игрите в Токио 2020.

Спорът за златния орден на следващия ден вечер ще може да наблюдавате НА ЖИВО по Българска национална телевизия и на уеб страницата ни bntsport.bg!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР