Евелин Парасков е кандидат за районен кмет на Южен“ от

...
Евелин Парасков е кандидат за районен кмет на Южен“ от
Коментари Харесай

Евелин Парасков: Винаги ще съм на страната на хората в...

Евелин Парасков е претендент за областен кмет на „ Южен “ от Съюз за Пловдив.

- Kак може да се промени регион „ Южен “ при положително ръководство на града?

- За мен един от най-важните проблеми, за чието решение ще работя в регион „ Южен “, са местата за паркиране и презастрояването. За страдание, от небрежност на ръководещите беше позволено да се застроят съвсем всички свободни площи. Знаем, че в регион „ Южен “ има доста реституирани частни парцели. Още през 2009 година

настоявахме Общината да изготви 10-годишна стратегия

за придобиване на частните парцели, които попадат в междублокови пространства. Ако беше признато и изпълнено, в този момент тази стратегия щеше да е на финала. Но това не се случи и хората в „ Южен “ към този момент нямат въздух от бетона. Оттук идват проблемите с паркирането, със зелената система, с трафика.

Смятам, че от изключителна значимост са

инфраструктурните планове - ремонт на „ Даме Груев “

опазване на Бетонния мост, уголемение на бул. „ Александър Стамболийски “ и несъмнено най-важното – създаване на Южния обходен колектор. Категорично не би трябвало да забравяме и „ Коматево “. Поради управническа непредвидливост Коматевско шосе си остана с доста стеснен габарит за натоварения трафик, а милионите, взети на заем, отидоха единствено за асфалт. Администрацията не прояви нужната подготвеност да отчужди парцелите. Не единствено че не разшири „ Коматевско шосе “, а в противен случай, даже стесни лентите. Това е образец по какъв начин даже и да имаш пари, когато нямаш нужната подготовка, експертиза и познания, можеш да осакатиш подготвен план. За нас приоритет ще бъде и разширението на „ Коматевско шосе “.

- Колко добре сте осведомен с особеностите на регион „ Южен “?

- Целият ми живот минава в Пловдив и в регион „ Южен “, познавам всеки квадратен метър, знам проблемите, познавам хората и имам решенията, които са работещи и изпълними. За множеството от тях даже не се изискват пари, а воля и безкомпромистност. Вярвам, че дружно с нашия претендент за кмет на Пловдив адв. Дани Каназирева ще покажем, че може да има и различен метод на ръководство на регион „ Южен “– със мощен екип, доста сила, експертиза и почитание към хората.

- Какви качества са нужни на един областен кмет, с цел да е сполучлив?

- Най-важното нещо за всеки новоизбран областен кмет е в никакъв случай да не губи връзката с хората, да не се самозабравя. Ставали сме очевидци на доста неприятни образци. От тези хора няма и спомен към този момент. Най-важното качество, което е належащо на един областен кмет е да бъде оправдателен и виновен към хората в квартала. Другото най-важно качество е да има развито възприятие за правдивост.

„ Южен “ е регион с доста проблеми и аз съзнавам, че ръководството му не е лека задача. Моята цел е за 4 години да не останат афектирани хора от кметската администрация. Всяка липса на пари и запаси ще обезщетявам с отношение.

- Вие познавате региона си, знаете неговите преимущества и дефекти, какво Ви споделят хората, които срещате по улиците в регион “Южен “?

- Преди две седмици един възрастен човек в региона до Събота пазара ми сподели: " Давай, моето момче, нямате право да се отказвате. Късно е към този момент за това, доста хора ви се доверихме към този момент. " Младите от време на време са апатични и недоверчиви към политиците, разбирам ги изцяло. Но и измежду тях има доста, които ни пожелават триумф. Казват постоянно: " Като станеш, да не забравиш какво си ни споделил ". Тези думи отекват непрекъснато в главата ми.

- Какво първо ще извършите, в случай че спечелите?

- Първо ще основа кадърен и упорит екип. Ще заложа на професионализъм, а не на партийни функционери и съученици.

Още в бюджета за идната година ще внеса план за реорганизация на ул. „ Даме Груев “ и план за продължението на бул. " Македония ". Моментално ще упорствам да се стартира работа по плана за подлез под Централна гара в същото време със запазването на " Бетонен мост ".

- Кои са първите проблеми, с които ще се заемете незабавно?

- На първо място ще стартира да работя за облагородяване на междублоковите пространства. Това са местата, които сближават съседите и пазят връзките посред ни. Веднага поставям на масата и казуса с паркирането. Ще диря всевъзможни разновидности, в това число и работа със притежатели на частни терени.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР