Евакуацията на е била възможна едва на 50-ия ден от

...
Евакуацията на е била възможна едва на 50-ия ден от
Коментари Харесай

Нямало как българските моряци да бъдат изтеглени без съгласието на Русия

Евакуацията на е била допустима едвам на 50-ия ден от войната в Украйна, тъй като в този момент е решило управлението в Кремъл. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Тодор Тагарев.

Той уточни, че няколко седмици преди да стартира войната, съветският флот с кораби от Черноморския, Балтийския, Северния и Тихоокеанския флот на Руската федерация на процедура са блокирали цялото украинско крайбрежие - и в Черно, и в Азовско море, с което е бил натрапен цялостен надзор над Черно море като се изключи териториалните води на страните членки на НАТО.

Именно Русия е тази страна в спора, която не позволява на комерсиалните кораби да изоставен украинските пристанища, акцентира Тагарев.

Според него е била реализирана някаква договореност, евентуално с присъединяване на българските управляващи, да бъдат евакуирани нашите моряци.

Няма по какъв начин те да бъдат изтеглени без единодушието на съветската страна, безапелационен бе някогашният силов министър.

Припомняме, в Черно море поради военните дейности в продължение на месец бяха блокирани, като точно " Царевна " се намираше в центъра на бойните дейности - на пристанището в Мариупол.

Вчера част от екипажа на
 Първи фрагменти с евакуираните българи от „ Царевна”
Първи фрагменти с евакуираните българи от „ Царевна ”

Всички сме добре, евакуираме се и скоро ще си бъдем у дома, споделя Веселин Славчев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР