Евакуация на около 16 500 жители на германския град Франкфурт

...
Евакуация на около 16 500 жители на германския град Франкфурт
Коментари Харесай

Евакуират германски град заради бомба от войната

Евакуация на към 16 500 поданици на немския град Франкфурт на Майн стартира през днешния ден по отношение на интервенция по обезвреждането на неизбухнала бомба от времето на Втората международна война, съобщи ТАСС.

Зоната на евакуация обгръща постройките на Европейската централна банка (ЕЦБ), железопътната гара, станции на градското метро, полицейски сектор и старешки дом. Евакуираните, които нямат родственици, при които да отидат, могат да се възползват от пункт за помощ и безвъзмездни визити на музеи, предава Българска телеграфна агенция.

Боеприпасът с тегло 500 кг е бил открит по време на строителни работи наоколо до ЕЦБ. Операцията по обезвреждането ще стартира през днешния ден следобяд.

По приблизителни оценки по време на войната съдружниците са хвърлили върху Германия над два милиона бомби с друг диаметър, 10-20 на 100 от които не са избухнали. Понастоящем такива муниции биват намирани в период от няколко месеца при строителството на пътища или нови здания. Обикновено сапьори съумяват да обезвредят бомбите за няколко часа, отбелязва ТАСС.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР