Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички отличияПълен

...
Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички отличияПълен
Коментари Харесай

Пълен триумф за българските гимнастички на турнира в Марбея

Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички оценки

Пълен успех за българските гимнастички на шампионата от веригата Гран При в испанския град Марбея, откакто Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова завоюваха всички оценки, пише gong.bg.

Брезалиева изигра най-стабилно всичките си съчетания и завоюва златния орден в многобоя със общ брой от 124.050 точки. Втора се класира Боряна Калейн със 119.080, а бронзовото отличие взе Стилияна Николова със 118.350 точки.

Композициите на българките са сложни, съобразени с новия устав и е търсено умишлено от треньорския щаб всяка една да бъде показана в присъщия си жанр и наличие на килима.

" Триумф за българската художествена гимнастика на Гран При в Марбея, Испания! Златен, сребърен и бронзов орден в многобоя! Ева Брезалиева стана първенец с доста смела, артистична и интелигентна игра! Боряна Калейн е втора. Допусна неточности, само че съумя да покаже големия капацитет на композициите си. Стиляна Николова е трета. Тя също позволи неточности, само че композициите и са доста сложни и изискват доста работа. Знам, че ще се оправи ", написа Илиана Раева във Фейсбук.

На финалите през днешния ден Ева Брезалиева ще играе на всичките четири уреда, Стилияна Николова на три финала (обръч, топка и бухалки), а Боряна Калейн е финалистка на лента.

На обръч Брезалиева влиза с най-висока оценка 32.300 точки, която е и най-високата въобще на шампионата, а Стилияна Николова е с втора по мощ 31.350.

На топка още веднъж Брезалиева е с първа оценка 30.850, а Стилияна Николова има 29.400 точки.

На бухалки Николова се класира с най-висока оценка на уреда - 31.600, а Брезалиева в с втора по мощ 30.950 точки.

На лента най-високата оценка получи Боряна Калейн 31.500, а Ева Брезалиева влезе във финала с втора - 29.950 точки.

Ансамбъл на България за дами в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова сподели композицията си с пет обръча, защото в Марбея няма съревнование.

Днес предстоят финалите на обособените уреди при дамите, интернационалния шампионат " Андалусия къп " за девойки с присъединяване на Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, а отбор дами ще показа композицията си с три ленти и две топки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР