Ето ви още един съвет как да не сбъркаме в

...
Ето ви още един съвет как да не сбъркаме в
Коментари Харесай

Важно е да сваляте калъфа на телефона по време на зареждане

Ето ви още един съвет по какъв начин да не сбъркаме в всекидневието и рутинните действия - група специалисти ще ви кажат за какво е добре да сваляте калъфа на телефона си, когато е в режим на зареждане.

Основната причина, заради която в идеалния случай не би трябвало да зареждате телефона си с подложен калъф, е обвързвана с топлината. Защо? Защото батериите на телефоните мразят топлината.

Повечето смарт телефони се зареждат от литиево-йонни акумулатори и те постоянно ще се влошат с течение на времето, без значение от метода, по който зареждате телефона си. Това е по този начин, тъй като те действат посредством пренасяне на носители на заряд сред електродите, а това натоварва съставните им елементи, което с течение на времето утежнява успеваемостта им.

Прекалено дългото зареждане на телефона или оставянето му на нула и зареждането изначало са чудесни способи да стресирате електродите и да скъсите живота на батерията на смарт телефона си. Въпреки това може би един от най-ефективните способи за заличаване на батерията е да я оставите да прегрее.

На уеб страницата за поддръжка на Apple предупреждават: " Използването на устройство с iOS или iPadOS в доста горещи условия може трайно да редуцира живота на батерията [...] Не оставяйте устройството си в колата, тъй като температурите в паркираните коли могат да надвишават този диапазон ".

" Използвайте iOS и iPadOS устройства, когато температурата на околната среда е сред 0 и 35 ºC (32 и 95 ºF). Условията на ниска или висока температура могат да накарат устройството ви да промени държанието си, за да контролира температурата си. "

 

Това се свързва с калъфите за телефони, защото някои стилове на " обличане " на смарт телефоните могат да доведат до повишение на температурата им по време на зареждане. Ако забелязвате, че телефонът ви се усеща доста по-топъл, откакто се е зареждал, това може да е знак, че се е нагрял прекалено много, което поврежда потенциала на батерията, написа hicomm.bg.

Дразнещ факт на съществуващите технологии за смарт телефони е, че без значение какъв брой съвършено зареждате телефона си, батерията неизбежно ще загуби част от продуктивността си с течение на времето. Въпреки това има стъпки, които можете да предприемете, с цел да ѝ помогнете да има дълъг живот.

Добре е да свалите калъфа на телефона си по време на зареждане, както и да не го оставяте да се зарежда през нощта, защото това също може да натовари електродите на батерията. Huawei препоръчва да се стремите да поддържате % на зареждане сред 30 и 70 за най-хубав живот на батерията, а Apple има специфичен инструмент в настройките, който ще спре телефона ви да надвишава 80 % по същата причина.

Вашият калъф може и да е чисто нов и много здрав, само че за какво да не дадете на телефона си малко глътка въздух, като го оставите да се зарежда " по без нищо "?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР