Ето това е задкулисието, срещу което се борим - това

...
Ето това е задкулисието, срещу което се борим - това
Коментари Харесай

Петков за ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане: Ето това е задкулисието, срещу което се борим


Ето това е задкулисието, против което се борим - това сподели министър председателят Кирил Петков в залата на Народното събрание, откакто се обърна към ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и "Възраждане ".

„ Никола Минчев е отличен експерт. Чувал съм това от устата на хора и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи, и от Има Такъв Народ, и от „ Възраждане “. И все пак всички вие слагате като точка номер едно в дневния ред гласуването на оставката на Минчев “, сподели министър председателят Кирил Петков в Народното събрание.

Той очерта и друга причина за разбъркването на дневния ред – „ Може би се страхувате, че Минчев ще води Народно събрание към приемането на закона за шефа на КПКОНПИ? Може би ви е боязън, че Рашков ще бъде определен за началник? Може би ви е боязън, че ще има арбитър, който ще ревизира активността на основния прокурор? “, попита Петков.

Премиерът се обърна и към всички партии в залата по настрана.

„ За ГЕРБ – в случай че си мислите, че с днешното приемане на оставката на Минчев ще ни притесните като държавно управление и ние ще се договаряме с вас – няма. За Движение за права и свободи – в случай че си мислите, че с приемането на тази оставка ние ще понижим броя на сигналите до европрокуратурата и няма да повтаряме името на Делян Пеевски като един от най-корумпираните хора в страната – няма “, сподели министър председателят.

Към „ Възраждане “ той зададе въпрос – „ Във ваши изявления казвате, че в никакъв случай не би трябвало да се гласоподават закони, които се одобряват от Движение за права и свободи. Въпросът ми е ще натиснете ли бутона да вземете оставката на Минчев дружно с Движение за права и свободи и по какъв начин ще го обясните? “.

Изказването на министър-председателя беше съпроводено от апели за оставка.

Обръщение към „ ИТН “ нямаше.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР