Ето така един пиар на политическа партия се скара на

...
Ето така един пиар на политическа партия се скара на
Коментари Харесай

Господин пиар на новите първи в политиката, недопустими въпроси няма. Има недопустимо поведение

Ето по този начин един пиар на политическа партия се скара на публицист, който пита, с цел да разсее или удостовери витаещи така и така спекулации в публичното пространство. Работата на пиара е да отговори, не да се кара. Да разсее подозрения, спекулации. Да удостовери или опровергае информация. Спокойно. И това, че “Продължаваме промяната” са нови в политиката не би трябвало да е опрощение.

В горния сюжет вземат участие Александър Бойчев и водещия на утринния блок на “Нова телевизия” Виктор Николаев. Повод за свадата е позитивния тест на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, поради който под карантина бяха сложени първите мъже в страната и водачите на политическите партии. Депутати от “Възраждане” започнаха да спекулират, че позитивният тест бил факт още преди съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност, а също така се появиха и подозрения дали Минчев въобще е болен от COVID-19 или това е комфортен метод новите ръководещи да се скрият от протестиращите през вчерашния ден против “зелените сертификати” - проява, проведена от партия “Възраждане”, по време на която се стигна и до ескалации.

Говорителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Александър Бойчев атакува в ефир водещите на утринния блок на Нова телевизия за това, че питат по кое време и по какъв начин е взет Коронавирус теста на Никола Минчев. Бойчев упрекна публицистите, че създават подправени вести.

" Недопустимо е да се пита по кое време е взета тестът, тъй като " депутатите не са лаборанти, сътрудници, и няма по какъв начин да знаят в какъв брой часа и какъв брой минути е взета тестът ", отсече Бойчев.

“Вие проверявате ли си информацията, господин Николаев? Това е неприемливо. Вие сте представител на медия, която твърди, че съблюдава висок стандарт на работа…”, развика се Бойчев.

Коментарът му бе във връзка изказванието на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че преди КСНС Минчев е бил контактен на Андрей Гюров, ръководител на парламентарната група на “Продължаваме промяната”, за който се твърди че е с COVID-19. Говорителят на групировката обаче отсече - той е безусловно здрав.

Било неприемливо да се питат такива неща. Разпространявали се подправени вести, публицистите не си проверявали информацията. Било не-до-пус-ти-мо.

Не, господин Бойчев. Недопустимо е да се дава отговор по този метод на журналистически въпроси. Свикнали сме политиците и мощните на деня да се карат на публицистите, опитващи се да стигнат до дъното на истината. Гледахме този филм 12 години. Освен това, имам вяра добре знаете, господин Бончев, че неприемливи или глупави въпроси няма. Има глупави и неприемливи отговори.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР