Ето няколко кратки и практични стъпки, които е редно да

...
Ето няколко кратки и практични стъпки, които е редно да
Коментари Харесай

Kакво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни 

Ето няколко къси и практични стъпки, които е редно да се изпълнят от всеки, който възнамерява по-дълго неявяване от вкъщи по време на коледните и новогодишни празници.

-Изключете всички електроуреди, които не е належащо да работят във Ваше неявяване. Важно е да се знае, че уреди като ледник или фризер, които не постоянно е уместно да се изключват, ще продължат да употребяват електрическа енергия.

-Изключете от щепсела уреди като тв приемник, аудио-уредба и екран, тъй като и в режим на stand-by те ще продължат да употребяват електрическа енергия.

-Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия парцел.

-Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

Традиционно месец декември се характеризира с нараснала консумация на електрическа енергия. Тази наклонност става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Регистрираните по-ниски температури и по-трайно захлаждане от началото на декември са причина за по-висока консумация на електрическа енергия от семействата по отношение на ноември. В тази връзка всеки следва да обърне внимание на метода си на ползване, което би дало непосредствено отражение в цената на неговата фактура за електрическа енергия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР