Ето най-интересното от новия брой на вестник Марица.Дан травел настанява

...
Ето най-интересното от новия брой на вестник Марица.Дан травел настанява
Коментари Харесай

Четете в Марица - Дават милиони за тротоари, а ги няма

Ето най-интересното от новия брой на вестник " Марица ".

" Дан травел " настанява формалните посетители

Кметът на Пловдив възнамерява на бул. " Цар Борис III Обединител " за откриването на Европейска столица на културата на 12 януари да се съберат сред 50 и 80 хиляди души. Колко от тях обаче ще са локални запалянковци и какъв брой посетители на града, никой не се наема да предвижда.

Дават милиони за тротоари, а ги няма

Четири милиона лв. са заделени в общинския бюджет за ремонт на тротоари, паваж, пешеходни алеи и калдъръм. Въпреки това на множеството от градските улици тротоарите са разрушени, плочките липсват или наподобяват чакъл, в това число и в центъра. В това плачевно положение е ул. " Екзарх Йосиф " - една от пресечките на ул. " Иван Вазов ", където от началото на тази година общинската фондация " Пловдив 2019 " наема офис в частна постройка с контракт за 200 000 лв..

Няма кой да оцени скенера на Онкото

Представители на Камарата на самостоятелните оценители в България всеобщо се отхвърлят от правенето на съдебно-икономическа експертиза по делото против някогашния началник на Онкото Красимир Вальов. В деловодството на съда към този момент са постъпили три писмени отхвърли. В два от случаите оценителите не се усещат задоволително способени, с цел да изготвят качествено умозаключение за комплицирания 32-срезов томограф, а третият специалист е отвън страната и няма да успее да свърши работата в период.

Проектантите залагат на “зелените " материали

Ако замърсяването на външния въздух е сериозен проблем, става известно, че има и по-сериозен и той е замърсяването на въздуха вътре в пространствата! Според статистиката той може да бъде с 50% по-токсичен от въздуха навън, предизвестяват специалисти.

Сградите използват 40% от създадената сила

Проблемът с качеството на въздуха към този момент е в центъра на публичната полемика у нас. Институциите обаче не престават да вървят по най-лесния път и се пробват да решат казуса лекувайки признаците, а не болестта. Дебатът се води главно към отоплението с некачествени твърди горива и трафика. Строителството и промишлеността обаче оказват не по-малко нездравословно влияние върху околната среда, изключително когато става дума за от дълго време урбанизираните места и презастроените мегаполиси.

Драмата проговаря на британски

Девет знакови културни институции вземат участие в Голямато разкриване на Европейска столица на културата. То ще бъде в три следващи дни, като ще стартира в петък 11 януари. Кулминацията му ще е на 12 януари, когато ще бъдат запалени светлините на Вавилонската кула на бул. „ Цар Борис III Обединител ”. В неделния ден на 13 януари ще има още куп прояви.

Студент от Хасково стана Доброволец на годината

Носителят на националната nнаграда „ Доброволец на годината “- 2018 година в раздел „ Околна среда “ на Фондация „ Астика “ е Стефан Айвазов. Той е студент по медицина, отговорник на младежкия екоклуб " Приятели на природата " към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково, природолюбител и доброволец. Официалната церемонията по връчване на премиите във връзка на Международния ден на доброволеца се организира в Бургас.

118 млн. бонуси за служители

Около 118 млн. лева
бонуси са раздадени в държавната администрация през миналата година, заяви Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия на база питане и отговори от обособените министерства.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР