Ето кой ще се бори за доверието на гражданите на

...
Ето кой ще се бори за доверието на гражданите на
Коментари Харесай

Вижте кой ще се бори за доверието на гражданите на местния вот в Плевен

Ето кой ще се бори за доверието на жителите на локалния избор на 29 октомври в Плевен.

Коалиция " Заедно за мощна община " ще взе участие на локалните избори в Плевен с цялостна листа за общински съветници, издига и претендент за кмет на общината. Това стана известно на пресконференция.

В нея участваха Владислав Николов, претендент за кмет на община Плевен и част от претендентите за общински съветници. Николов е човек с богата биография на експерт, политик и държавник, сподели при представянето му Петя Василева, претендент за общински консултант.

Кариерата му стартира като контрольор по приходите в Националната организация за приходите (НАП), след което е административен шеф във " Водоснабдяване и канализация " (ВиК)-Плевен, шеф на Инспекция по труда в града, бил е и депутат в три следващи Народното събрание. В момента е финансов управител в частна компания, добави Василева.

При сформиране на листата сме се пробвали да има баланс сред познати публични фигури, общински съветници с опит и нови лица, които ще дадат прохлада в политиката, сподели Владислав Николов.

Той очерта някои от целите, заложени в управническата програмата на обединението. Първият от тях е превръщането на Плевен в съвременен европейски град посредством възстановяване на инфраструктурата както в общинския център, по този начин и в дребните обитаеми места.

Модернизиране на спортната инфраструктура и увеличение на бюджета за спорт, както и възстановяване на транспортната съгласуваност в дребните обитаеми места, посредством екологичен превоз, усъвършенстване работата на общинската администрация и общинските сдружения, по-добро ръководство на средствата за просвета и обучение, са също измежду целите, посочени от Николов.

Той добави, че за парк " Кайлъка " и Скобелев парк би трябвало да бъде направена стратегия за тяхното ръководство. Николов бе безапелационен, че предизборната акция на " Заедно за мощна община " ще бъде с положителни послания към гласоподавателите, които считат, че към този момент е време да се създадат промени в ръководството на Плевен и общината.

Доктор Валентин Христов е претендентът за кмет на община Плевен, повдигнат от политическа партия (ПП) ГЕРБ. Той е и лидер на листата с претенденти за общински съветници на партията. 

Д-р Христов бе показан пред публицисти при регистрацията в Общинската изборна комисия на листата за общински съветници, за кмет на общината и за кметове на обитаеми места за идните локални избори на 29 октомври. Той е един от водещите експерти по инвазивна кардиология, с над 16 години опит в региона.

Д-р Христов беше и претендент за депутат от гражданската квота на коалиция ГЕРБ-СДС на парламентарните избори през април.  " Листата е доста уравновесена – със мощни персони, които имам вяра, че ще завоюват доверието на хората.

Ще заложим на напълно положителна акция, в която ще предложим на жителите решения и нова визия за развиването на нашия град. Влизам в това съревнование с дълбоката увереност, че Плевен има потребност от качествено ново ръководство ", сподели претендентът за кмет.

Заедно с него при внасяне на документите за регистрация в ОИК бяха общинският началник на партията Емил Инджиян и първите няколко претенденти от листата за Общинския съвет.

Милен Яков ще бъде краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на община Плевен до оповестяване на резултатите от локалните избори. Това се показва в заповед на кмета Георг Спартански, който излиза в заплатен годишен отпуск откакто е регистриран като самостоятелен претендент за кмет на община Плевен.

Милен Яков е актуалният заместник-кмет с сектор " Финанси и стопанска система ". На последното оперативно съвещание на общинското управление през вчерашния ден, в което взе участие Спартански, той прикани всички общински чиновници да не престават да правят съзнателно работата си. " Това, че има избори не значи, че би трябвало животът да спре. Работете си както би трябвало, не се отпускайте ", сподели в обръщението си кметът.

Инж. Сашо Радоловски е регистриран за претендент за кмет на община Плевен от политическа партия (ПП) " Партия консервативна България " за локалните избори на 29 октомври. Това се показва в решение на Общинската изборна комисия (ОИК). 

Инж. Радоловски е на 54 години. Има над 30-годишен опит в областта на електроенергетиката, от които повече от 20 години в частния бранш. Семеен е, с две деца. Под негово управление са осъществени планове в секторите на промишлеността, енергетиката и автоматизацията. Той е измежду сред създателите на фондация " Бъдеще за развиване на община Плевен ".

Политическа партия " Пряка народна власт " ще взе участие на локалните избори в Плевен с кандидатска листа за общински съветници. Това се показва в решение за регистрация на листата на Общинската изборна комисия в Плевен.

Листата е от 12 претенденти:

1. Николай Маринов
2. Дончо Пачиков
3. Нина Нинова
4. Венета Колаксъзова 
5. Милица Лазарова
6. Лиляна Стефанова
7. Ивайло Пондев
8. Ивайло Стойков
9. Райна Нинова
10. Тотка Шопова
11. Ани Динчева
12. Ивайло Григоров

Общинската изборна комисия (ОИК) в Плевен записва листа с претенденти за общински съветници на Коалиция " Неутрална България ". Това се показва в решение на комисията. Листата е с четирима претенденти.

Пълният състав на листата е:

1. Пламен Георгиев Александров
2. Тодор Атанасов Тодоров
3. Ивайло Божидаров Захариев
4. Ивайло Тодоров Ценов

Общинската изборна комисия (ОИК) в Плевен записва листата с претенденти за общински съветници на политическа партия (ПП) " Партия консервативна България " за локалните избори на 29 октомври. Това се показва в решение на комисията.

Листата е с 15 претенденти и неин лидер е инж. Сашо Радоловски, който е и претендентът за кмет на община Плевен, повдигнат от партията.

Ето и цялостният състав на листата:

1. Сашо Радоловски
2. Николай Иванчев
3. Мариян Лазаров
4. Тихомир Петров
5. Константин Стоянов
6. Димитринка Христова
7. Стефан Събев
8. Денислава Горанова
9. Росислава Димитрова
10. Християн Петров
11. Маргарита Фичева
12. Росица Маринчева
13. Цветелин Тончев
14. Анатолий Радославов
15. Мариан Атанасов

Коалиция " Левицата! " ще взе участие в локалните избори с претендент за кмет на Плевен и цялостна листа с общински съветници, ще има и свои претенденти за кметове на кметства в общината.

Това стана известно през днешния ден на пресконференция. В нея участваха Румен Петков, ръководител на партия АБВ, Бойко Тодоров, претендент за кмет на община Плевен, Иван Мандински, координатор на обединението и част от претендентите за общински съветници. 

Да си претендент за кмет е позиция, която е огромна отговорност, не всеки може и желае да я поеме, сподели Тодоров. Той бе безапелационен, че работата на кмета е да бъде ежедневно на " горещите " точки в града и общината, да е деен в контактите си с централната власт. 

Тодоров показа част от акцентите в управническата си стратегия. Сред тях той посочи вероятните решения за облекчение на автомобилния трафик в града от квартал " Сторгозия " и в центъра. Той акцентира нуждата от създаване на подземни паркинги под учебните заведения в централната част на Плевен, както и за задачата да бъде покрита част от река Тученишка. 

Тодоров показа и претендентите за общински съветници, които участваха в конференцията. По думите му листата е формирана от хора с опит, сила и потвърден професионализъм. 

Листата ни е сплав сред младежка сила и опит, извънредно уравновесена. Създадохме екип, който е стимулиран за реализиране на положителни резултати, означи и Иван Мандински.

Той акцентира, че част от управническите цели на " Левицата! " са за насърчаване на политики, които да задържат младежите в града, да се разкриват нови работни места посредством вложения.

Румен Петков бе безапелационен, че листата от общински съветници на " Левицата! " е с хора, познати на жителите, които " живеят за и в Плевен ". Той добави, че тя подсигурява отношение към образованието и науката, към културата и спорта, ще работи за намиране на решения за проблематичните въпроси, свързани с инфраструктурата на общината. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР