Ето какво още сподели той в социалната мрежа:От 21 март,

...
Ето какво още сподели той в социалната мрежа:От 21 март,
Коментари Харесай

Кметът на Варна призова: Родители, приберете децата и младежите у дома!


Ето какво още показа той в обществената мрежа:

" От 21 март, според заповед на министъра на опазването на здравето, вкарваме следните по-строги превантивни ограничения против разпространяването на ковид във Варна:

Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки във времето от 8,30 до 10,30 ч. всеки ден. Това се прави за да се предпазят в допълнение възрастните - в тези часове възрастните хора ще могат да пазарят умерено, без заплаха да се заразят от по-младите.Моля Ви, скъпи наши майки, татковци, баби и дядовци, бъдете рационални и стойте у дома. Позволете ни да се погрижим за Вас!

Напомням, че за всички самотни и заболели възрастни хора нашите обществени чиновници и доброволци доставят храна и медикаменти до домовете им.

Забрана за визити в паркове, градски градини, детски и спортни площадки; Родители - приберете децата и младежите вкъщи!

За спазването на ограниченията ще има инспекции от полицията, ще се постановат санкции!!!❗️

Полицията провежда КПП-та на входовете и изходите от Варна. Градът ще може да бъде напускан единствено при необходимост - в случай че се върви на работа в друго обитаемо място, по здравословни аргументи, при завръщане по сегашен или непрекъснат адрес. Това би трябвало да се удостоверява със служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта, медицински документ, документ за идентичност. За да не става напрежение, ще има гратисен интервал, през който хората да могат да се снабдят с нужните документи. Засега до вторник в това число.

Продължават дезинфекциите и в града - на всички спирки, на детски площадки, подлези, контейнери за смет;

Телефон за записване на доброволци - 052 820 748

На 052-985-099 и на 0889 911 791, могат да звънят възрастни самотни хора и трудноподвижни лица за доставка на храна и медикаменти.

Напомням, че Община Варна откри дарителска сметка, като средствата ще бъдат употребявани за доставяне с храна и медикаменти на хора с увреждания и самотно живеещи възрастни, за обезпечаване на защитни средства, консумативи и други материали за здравните и обществени служащи и за жители. Дарителската сметка е: Община Варна BG49CECB97908462150000 ЦКБ АД

Код 44 51 00 – дарения от страната

Код 44 52 00 – дарения от чужбина

Търпение и дисциплинираност. Ще се оправим дружно.

Бъдете здрави! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР