Ето какво написа той в личния си профил във фейсбук:

...
Ето какво написа той в личния си профил във фейсбук:
Коментари Харесай

Проф. Витанов вещае локдаун през следващите две седмици в България

Ето какво написа той в персоналния си профил във фейсбук:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 06 януари 2022 година

До края на седмицата няма да пиша доста. Част от екипа ми е още в отпуска, а сме пуснали компютрите да посъберат статистиката за света около новогодишните празници. И в другите страни има почиващи, така, че някои компютри там ще проработят към края на седмицата. Затова - потеглям с кракък разбор, който с течение на времето ще доближи естествения си размер.

Какво е ситуацията през днешния ден:

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.33. Над 1 е, което значи, че се чака обсега на болестта да пораства и натоварването върху здравната система да се усилва.

Числото е към този момент над 1.3, ден първи. Днес е Йордановден. Спомняте си прогнозата ми от ноември, че проблемите ни всъщност ще стартират след Ивановден. Ивановден е на следващия ден.

Пиша това поради юрдечетата, които крякат, че и те можели да дават прогнози. Къде бяхте ноември месец да дадете тази прогноза? Крякахте от диваните по какъв начин Витанов би трябвало да бъде съден и погубен, тъй като плашел хората. Витанов не плаши хората. Той ги осведоми какво има да става и то много тъкмо.

Нататък. На 21-ви януари свършват 14-те дни броени оттук насетне и това в съгласие е с упованията да имаме цялостна доминация на омикрона почти тогава ( спомянте си, че ноемврийската ми прогноза беше постигане на доминация 3-4 седмици след появяването му, която беше седмица преди Новата 2022.). Досега не е било 14 дни подред да сме с базово репродуктивно число над 1.3

Какво е доминация на Омикрона: над 90 -95% от записаните случаи да са от този вид. Пример. Регистрират се 1000 случая на Делта разновидността дневно. За да има доминация Омикрона, би трябвало да се записват 9000 - 9500 случая от него дневно. Колко стават общо - сметнете си сами, че в случай че ви го напиша аз, юрдеците ще крякнат.

Картите през днешния ден. Да ви предупредя - до края на седмицата разглеждайте тези карти като оптимистичният сюжет. С други думи - може и да е по-лошо от това, което ще видита на тези планирани карти.

2. Картата според методиката на риска на Министерството на здравеопазването. Очакванията са следните. Зелено към този момент няма. Областите на равнище 4 се усилват. В тези области разпространениетона вируса е мощно дифузно. Тоест, неприятностите там предстоят. Виждате образуването на праблемната област в Западна България. След като се образува, чака се тя да плъзне на изток в две посоки: около Дунава и през южна България.

3. Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Виждате, че София-град и Варна са в много пурпурен цвят. Започва още веднъж образуването на проблематичната зона в Западна България. До 1 седмица се чака тази зона да се е формирала изцяло. С други думи - чака се да обхване и Северозападна България и да тръгне на изток

4. Картата на риска по нашата методология. Вчера писах, че упованията са виолетовото бързо да измести аленото като доминантен цвят. Тази карта ви демонстрира, по какъв начин тъкмо проблематичната зона от Западна България се чака да се уголемява на изток и от кое място ще плъзне около Дунава и през Южна България.

5. Дифузното разпространяване. Днес е налично във всички 28 области. 22 области са със мощно дифузно разпространяване, а в 5 области се чака обстановката да е мощно неприятна. 3 от тях са по линията от Гърция към София-град. Навлизане на Омикрона от Гърция през западна България - това се вижда от динамичността на нещата. Плюс Варна и Бургас - дълги пасове от Нова година. Забележете - Пловдив още е по-добре от Варна, само че такава беше и прогнозата - че Пловдив ще се удържи някое време след Варна. Няма да е задълго обаче.

6. Смъртността се чака да остане на досегашните равнища - 50 - 60 приблизително дневно. Очакванията са даже за леко понижение през идната седмица.

7. Локдаун. Юрдеците крякат против мен, само че аз съм този, които споделя, че локдаун не се чака пред идващите две седмици.

Виждате за какво - през днешния ден сме едвам ден 1-ви над 1.3, лечебните заведения още не са натоварени изцяло, медицинският личен състав още не е изпозаразен. Тоест, няма предпоставки за цялостен локдаун. Според мен. Знаете, че решението за това е политическо обаче и тези решения не ги взимам аз. Да ви припомня - в никакъв случай не съм взел участие във взимането на такива решения. Не крякайте против разузнавача, юрдеци. Не той взима решенията.

8. Мерките. Спазвайте, каквито ограничения има, те не са по никакъв начин строги. Важното е да сте здрави. Може и да се ваксинирате. Знаете, че юрдеците крякат, тъй като виждам много статистиката за смъртността. Гледам я, да, виждам какво става у нас и по света. Изводът е еднопосочен. При висока степен на имунизация смъртността мощно спада.

9. Веселата част.

Призивът към юрдечетата го знаете:

Спазвайте ограниченията, с цел да неуспехите песимистичния сюжет на Витанов, а той е, че през март месец на формалния портал ще забележим над 1 000 000 като число за записаните инфектирани и над 33 500 като число за смъртните случаи. Давайте, дано на лошотия Витанов да му стане зле, дано не се осъществя песимистичния му сюжет. Давайте, че в случай че не се напънете, ще се осъществя. От вас зависи, само че с крякане единствено няма да стане. Трябва и ограничения да се съблюдават, ваксинацийка, туй-онуй, по-малко пъчене, повече натурализъм. Само по този начин ще натриете носа на омразния Витанов. Давайте, натрийте ми носа.

Днес няма да има легенда. Обещал съм ви една легенда за шамандурите, само че тя ще е по-натам. Днес, малко информация за това, какви са правилата, на които са издигнати моделинте ми, от какъв брой време се занимавам с това и имам ли си и по-добри занимания от това да считам прогнози за ковид. Ето ви линка

https://www.youtube.com/watch?v=YyCwbT4HYcQ

Приятно гледане. Ако някое юрдече счита, че е по-компетентно, незабавно да си каже името пред целия народ, да даде доказателства, че да ме измести, а аз да си върша другите математически теории. Хайде, че две години отиват да стават, откак се занимавам с това, другата ми работа поизостана.

10. Това е за през днешния ден. Желая да сте здрави и сполучливи и дано вирусът да ви заобиканя. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР