Ето как да си приготвите ангелска коса за своите сладкиши

...
Ето как да си приготвите ангелска коса за своите сладкиши
Коментари Харесай

Фигурки от карамел за украса

Ето по какъв начин да си приготвите ангелска коса за своите сладкиши и десерти...

Необходими Продукти

● захар - 120 г, кристал
● олио - малко

Начин на подготвяне

Вилица с дълги зъбци;

Голям черпак леко намаслен;

Дълга железна обла длъжка;

Голямо парче хартия за печене.

В подобаваща касерола се изсипва захарта, слага се на сдържан котлон да се разтопи. Когато стартира да се разтопява най-долният пласт, се разбърква с шпатула, с цел да се даде опция да се разтопи вярно захарта. Прави се мрачен карамел.

След като е подготвен, се смъква от котлона и се оставя за 1 до 2 минути да се сгъсти. Котлонът се оставя на най-ниската степен, с цел да може по някое време още веднъж да се сложи за малко карамелът, с цел да омекне, тъй като той след време се стяга.

На домакинска хартия се изсипва малко олио и се намаслява фино черпакът, също и металната тръба.

С вилица с дълги зъбци се гребва от захарта, изтегля се и се минава безредно към противоположната страна на черпака, с цел да се получи така наречен гнездо/кошница. Оставя се да се втвърди и по-късно доста леко се отлепя. Оставя се да се втвърди дефинитивно върху хартия за печене.

С потапяне на вилицата още веднъж се изтегля захар и стартира да се навива единствено отгоре на металната тръба, като се държи високо, с цел да се спуска захарта на косъм, да се получат съответните влакна за така наречен ангелска коса.

След като се направи косата с мечтаната плътност, захарта се реже с ножица. Много деликатно се събира с длани да се оформи на топче, оставя се настрани върху хартията.

Ветрилото се рисува, като още веднъж се изтегли захарта и се рисуват по-плътни влакна върху хартията. Оставя се да няколко минути да се втвърди и деликатно се отлепя.

На лешник / бадем се забожда съчка, потопява се в карамела подвига се високо, с цел да се изтегли захарта, оставя се да се втвърди.

С карамела може да се подготвят всевъзможни фигури по желание. Лесно и прелестно се работи, значимото е да се откри точната плътност, с цел да може да се стича вярно.

Фигурките от карамел за декорация са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР