Ето че скоро американските войници ще са една крачка по-близо

...
Ето че скоро американските войници ще са една крачка по-близо
Коментари Харесай

Microsoft оборудва армията на САЩ с AR очила за 480 милиона долара

Ето че скоро американските бойци ще са една крачка по-близо до Робокоп - киборгът с футуристични очила от едноименния филм от 80-те, който въдворяваше ред наляво и надясно.

Според данни на Bloomberg, колосът Microsoft е подписал контракт с Департамента по защитата на Съединени американски щати на стойност 480 милиона $, а предмет на контракта са над 100 000 бройки от HoloLens - AR очилата на Microsoft.

Очилата ще бъдат употребявани за образования, само че и в действителни военни дейности, като задачата е " да се усили успеваемостта на бойците посредством усъвършенстване на опциите им да виждат, вземат решение и атакуват преди врага ".

Иначе казано, американските бойци ще имат съвременна джаджа, която ще им дава информация в действително време по отношение на характерностите на заобикалящата ги среда, дистанциите на обектите в близост и така нататък

Не си представяме, че за момента бойците биха могли да употребяват очилата за доста повече с изключение на за добиването на обикновени данни или пък за приемане на бързи известия и упътвания непосредствено в полезрението си.

Това, несъмнено, са неща, които могат да се окажат решаващи в обстановката на военни дейности.

Новината беше призната със смесени усеща от чиновниците на компанията и от интернет обществото като цяло, поради етичните въпроси, които сходни покупко-продажби повдигат.

Наскоро Гугъл бе изправен пред стачка на чиновниците си, които възроптаха против взаимен план за развиването на изкуствен интелект за армията, който бе привързан от много незнайни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР