Ето че дойде краят на годината, а това е най-доброто

...
Ето че дойде краят на годината, а това е най-доброто
Коментари Харесай

9 въпроса, които да си зададете преди Нова година

Ето че пристигна краят на годината, а това е най-хубавото време, в което да си създадем равносметка и да поемем по нов път. Подготвили сме ви 9 ексцентрични въпроса, които ще ви оказват помощ да се ориентирате по-добре по какъв път сте тръгнали.

1. Човекът, който желая да бъда ли съм? През по-голямата част от годината сме толкоз заети, пробвайки се непрестанно да догоним краткосрочните си цели, че не ни остава време да си починем и да се замислим за всички избори, които са довели до настоящето ни положение. В идващите няколко дни помислете по-обстойно за общия проект, в който желаете да върви живота ви. Правите ли ежедневно стъпки, с цел да го постигнете или сте спрели на едно място и всекидневно правите едни и същи действия.

2. Простила ли съм на родителите си, на някогашните си и на себе си? Често се случва да таим яд към някого без да осъзнаваме неговия обсег и тъй като това е единственото нещо, което ни е останало от този човек. Случвало ми се е да бъда гневна на някогашния си в продължение на цяла година, досега в който не си дадох сметка, че единственото, което ни свързва сега е това, че съм му ядосана, освен това за от дълго време минали неща, които са без никакво значение за сегашния миг. Осмелете се да простите на околните ви, това ще ви накара да се чувствате свободни и ще отвори пътя на нови неща, които да влязат в него. Понякога неверно асоциираме прошката с оправданието на дадени действия, не е належащо да оправдаете някого, с цел да му простите. Просто приемете, че в дадения миг това е бил неговият избор и че нищо в тази Вселена не се случва инцидентно или без причина.

3. Твърде доста ли се тормозя за това, което мислят близките? Толкова доста хора живеят поради другите, а не поради себе си. Те слагат концепциите, визиите и оценката на близките пред своите, а това не е добре за никого. Когато се тормозим какво мислят другите за нас, нормално губим надзор над бъдещето си. Никой не може да изпита това, което изпитвате вие вместо вас, никой не може да влезе в кожата или в съзнанието ви и точно в това е чарът на живота. Не го давайте на близките с лека ръка. Замислете се какъв брой време обмисляте реакцията на близките за нещо, което даже към момента не сте създали. Вместо това се върнете в сегашното и вижте какво се случва в него, в случай че се притеснявате ненужно животът ще мине около вас без даже да забележите.

4. Живея ли там, където бих желала? Това е въпрос, който нормално се опасяваме да си зададем, тъй като считаме, че е невероятно да се преместим. Редица проучвания демонстрират, че ситуацията, в която живеем има огромно значение за щастието ни. Мечтите са безвъзмездни, а Вселената постоянно отвръща на тях. Така че просто се осмелете да помечтаете.

5. Какво в действителност желая да направя с живота си? Работата ви задоволява ли ви или ви кара да се чувствате изцедени? Изборът на специалност, която ви кара да се чувствате пълноценни е сериозна част от щастливия живот. Затова не се опасявайте да послушате вътрешния си глас, в случай че той ви нашепва, че е време да поемете нова посока.

6. От какво се опасявам и кои са нещата, които заобикалям? Всички имаме в арсенала си неща, които от време на време замитаме под килима на съзнанието си, без да си дадем сметка, че този вид „ отпадък “ се натрупа и ни пречи, както в всекидневието, по този начин и в живота ни като цяло. Този циничен кръг нормално ни държи в блатото на виновността, срама и страха. Затова си задайте въпроса „ Коя част от живота си пренебрегвам? “. Не се опасявайте да погледнете надълбоко в подсъзнанието си, множеството неща ни се костват доста по-страховити, в сравнение с в действителност са, не го забравяйте!

7. Смятам ли здравето си за собствен приоритет? Обикновено слагаме себе си и здравето си на второ място и забравяме да се погрижим за себе си, досега в който нещата към този момент са излезли отвън надзор. Тук не приказваме единствено за периодически профилактични прегледи. Въпреки че до момента в който сме на тематиката, замислете се на какъв брой такива отидохте през 2017 година? Не забравяйте, че от обич към себе си и своето бъдеще е добре да отделяте време, с цел да се поглезите. Нека 2018-та бъде вашата година, ходете постоянно на масаж, направете визитите си в планината ежеседмични, пробвайте нов спорт и не забравяйте да се виждате оптимално постоянно с приятелите ви, които ви карат да се смеете.

8. Как желая да бъда запомнена? Задавали ли сте си в миналото този въпрос? Ако не, в този момент е моментът, тъй като да бъдеш себе си изисква огромна доза кураж, само че поради свободата, която ще изпитате си заслужава. Колкото повече действате от сърцето си и следвате интуицията си, толкоз по-лесен ще бъде животът ви.

9. Кое е нещото, което постоянно съм желала да направя, само че не съм си разрешавала? Ако отговорите чистосърдечно на този въпрос, животът ви може напълно да се промени. Вътрешният ви критик и страха, който изпитваме доста постоянно ни саботират с думите: „ в този момент не му е времето “. Така годините отминават незабелязано и въпросното време в никакъв случай не идва. Замислете се това не е ли просто опрощение, с цел да не се развивате? Обръщайте по-голямо внимание на фантазиите си, те приказват доста за вашия капацитет. Дори да опитате и да не стане отново не губите нищо, тъй като от една страна всеки опит е скъп, а от друга по-късно няма да съжалявате дълги години, че не сте се пробвали. *Екипът на Woman.bg ви пожелава една в действителност въодушевена и неповторима 2018-та година, в която да реализирате максимума от своя капацитет и в кояято ще спрете да криете фантазиите си от самите себе си и ще започнете да ги реализирате.

Източник: woman.bg
тагове въпроси Нова година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР