Етиопката Рахма Туса и кениецът Космас Кипчоге Биреч спечелиха маратона

...
Етиопката Рахма Туса и кениецът Космас Кипчоге Биреч спечелиха маратона
Коментари Харесай

Етиопка и кениец триумфираха на маратона на Рим

Етиопката Рахма Туса и кениецът Космас Кипчоге Биреч завоюваха маратона на Рим. Туса победи извънредно безапелационно при дамите с резултат от 2:23:46 часа. Представителката на Бахрейн Далила Абдулкадир се подреди втора с 2:26:46 часа, а кенийката Алис Джепкембой Кибор зае третата позиция с 2:28:19 часа.

“Дойдох в Рим с задачата да печеля за трети път и бях уверена преди надпреварата. Това евентуално беше най-лесната ми победа в Рим, макар че подготовката ми не мина съгласно плановете”, сподели след успеха си Туса.

При мъжете спечелилият Космас Кипчоге Биреч стигна до първото място с персонален връх от 2:08:03 часа. Ибрахим Абдо Абди (Бахрейн) финишира втори за 2:08:32 часа. Кениецът Пол Кангого добави тройката при мъжете с резултат от 2:09:20 часа.

Биреч, който е татко на три деца, живее и тренира в Итън под управлението на Джоузеф Черомеи. Той е по-големият брат на звездата в стийпълчейза Джайръс Биреч, който приключи четвърти на Световното състезание в Пекин през 2015 година и завоюва диамантената лига през 2014 година

“Много съм благополучен с тази победа. Съжалявам, че темпото падна малко. На 35-ия километър получих травма в крайници, само че това не повлия на моето състезание”, сподели спечелилият при мъжете Биреч.

Близо 14 000 души стартираха в маратона на Рим, а повече от 80 000 пък се включиха в старта на 5 км, който беше без спортен темперамент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР