Етиопецът Чала Бейо беше изхвърлен за две години от лекоатлетически

...
Етиопецът Чала Бейо беше изхвърлен за две години от лекоатлетически
Коментари Харесай

Лекоатлет от Етиопия е наказан за 2 години, след като наби треньора си

Етиопецът Чала Бейо беше изхвърлен за две години от лекоатлетически надпревари, откакто е атакувал и блъснал треньора си. Атлетът останал неудовлетворен, че не е определен в състава на своята татковина за международното състезание, което стартира идната седмица.

Бейо се състезава на 3000 метра стипълчейз, само че няма огромни триумфи в кариерата си. На Игрите в Рио той не съумя да премине сериите.

По време на подготвителен лагер в Адис Абеба, Бейо се е скарал с треньора Йоханес Мохамед, който се грижи за подготовката на бегачите на 3000 метра.

" Чала е бил нервиран, тръгнал е към треньора и го е блъснал в лицето, непосредствено стоварвайки пестник в неговото око, след което е побягнал ", сподели представителят на федерацията на Етиопия Силеши Бисрат.

От федерацията по лека атлетика прецизираха, че полицията към момента търси лекоатлета, който се е покрил.

В състава на Етиопия попадна трикратната олимпийска шампионка Тирунес Дибаба, която ще бяга на 10 000 метра. Другата звезда на отбора – Маре Дибаба ще пази купата си в маратона.

Изненадващо в тима не попадна 35-годишния Кенениса Бекеле, който има три олимпийски трофеи и държи върховете на 5000 и 10 000 метра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР