Етър е лидер в Б група и е почти сигурен

...
Етър е лидер в Б група и е почти сигурен
Коментари Харесай

Даниел Младенов: Мога да играя още няколко години

Етър е водач в Б група и е съвсем сигурен участник в елита следващата година. Един от водачите на болярите Даниел Младенов се съгласи да показа мнението си за втория ешелон, упованията си за бъдещето и положението на виолетовите. Ето какво сподели нападателят пред " Тема Спорт ".

Дани, гледайки класирането, Етър като че ли е сигурен участник в елита следващата година...

- Аз имах вяра в това още в самото начало на шампионата. Казах го и на шефовете на клуба, че щом съумяват да запазят гръбнака, то безспорно ще спечелим промоция и ще бъдем първи в Б група. Етър и хората във Велико Търново заслужават това. Не се съмнявах в думите си в първите кръгове, когато към момента новопривлечените момчета имаха потребност от акомодация и направихме няколко неверни стъпки. След това всичко си пристигна на мястото. Сега задатъкът, който имаме, ни дава успокоение и просто би трябвало да продължим да вършим добре работата си.

Борбата за първото място е оспорвана сред вас и Спартак Варна. Има пряк мач сред двата тима, а другият по-тежък дуел за вас е против Септември. Ще съумеете ли да завършите на върха?

- Не са единствено това сложните мачове за нас. Изпитваме проблеми при всички свои гостувания, тъй като тимовете дават максимума, терените не са изключително положителни и не разрешават да играем по метода, по който желаем. Футболът в Б група е доста друг, там домакинското преимущество е доста по-сериозно. Именно заради тази причина би трябвало да сме съсредоточени във всеки мач. Но аз имам вяра, че Етър има сили и заслужава да приключи преди всичко.

Ако приемем, че Етър и Спартак Варна са сигурните участници в елита следващата година, то кой ще е третият и кой ще играе на бараж?

- Борбата е оспорвана и е доста забавно. В началото на сезона чаках Монтана да се намеси в тази борба, само че те не съумяха. Сега не изключвам разновидността Септември да направи мощен заключителен взлом и да стигне най-малко до мястото, което изпраща отбора на бараж. Кой ще бъде преместен - дали Хебър, дали Миньор Пк, не мога да предвиждам. Именно тази неопределеност още повече ускорява интереса.
 Етър се прицели в звездата на Втора лига
Етър се прицели в звездата на Втора лига

Мариян Тонев може да играе с " болярите " в елита

Познаваш добре опциите на тимовете. Има ли късмет четвъртият във Втора лига в баража против предпоследния от елита...

- Вече загатнах, че футболът сред двете групи е доста друг. Смятам, че макар неприятното класиране тимът, който е от елита, е по-добре квалифициран, по-силен и по-добре проведен. Той е любимец, само че въпреки всичко в един мач всичко може да се случи.

В тази връзка подготвен ли е към този миг Етър за Първа лига с оглед и на това, че през сезона победихте Ботев Пловдив в мач за купата?

- Ботев е доста мощен тим, който е в Топ 3 на България. Може би те пристигнаха неособено стимулирани във Велико Търново и чакаха с лекост да ни победят, само че ние дадохме максимума от себе си. Това бе един мач, в който успяхме, само че като цяло със сегашната селекция Етър не е конкурентоспособен на тимовете от А група. Трябва да се резервира гръбнакът, само че сигурно са ни нужни най-малко 4 нови попълнения и клубното управление доста добре знае това, тъй като хората са крепко стъпили на земята експерти.

Нужно ли е Втора лига да започва с 20 тима, а в течение на сезона част от тях да приключват присъединяване?

- Определено не, а това е доста противен миг. На първо място от позиция на треньорите и футболистите от тези отбори, които по средата на сезона остават на улицата. Не е добре и за останалите, тъй като тези паузи в една или друга степен ни вадят от темп. Ние не можем да организираме надзорен мач, тъй като другите тимове по това време играят, а това ненапълно се отразява. Не желая да давам препоръки, само че мисля, че ще е добре, в случай че преди началото на сезона клубовете покажат банкови гаранции, които потвърждават, че те ще завършат акцията.

В Етър финансовото положение също не е цветущо. Има информация, че се бавят заплати и награди...

- Аз към този момент 4 години съм във Велико Търново и мога да кажа, че въпреки да има забавяния, никой не е измамен. Ние, футболистите, разбираме, че икономическата конюнктура е тежка, и по тази причина сме спокойни. Дори играчи, които са напуснали Етър, са си получили всичко дължимо, тъй че няма проблем.

Вече си на 34 години и в тази връзка замисляш ли се за живот отвън терена?

- На този стадий се усещам добре. С равнището на футбола в България мисля, че мога да играя още 3-4 години. След това желая да остана покрай тази игра и в този момент карам треньорска школа, само че какво ще се случи, времето ще покаже.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР