Естонският външен министър Март Хелме, който е и лидер на

...
Естонският външен министър Март Хелме, който е и лидер на
Коментари Харесай

Естонски политик сгафи с премиерката на Финландия

Естонският външен министър Март Хелме, който е и водач на евроскептичната Консервативна партия, се нахвърли върху новата финландска премиерка Санна Марин, задето работила като продавачка.

" В тази връзка бих напомнил думите на Владимир Улянов-Ленин, че всяка готвачка може да стане министър или както той тогава да е изразил, сподели той по радио TRE. И не щеш ли в този момент виждаме по какъв начин една продавачка се издигна до министър председател, а също по какъв начин някои други улични деятели и необразовани хора също попаднаха в държавното управление. "

Министърът добави още: " Сега ние виждаме по какъв начин в избрана степен се случва историческото възмездие на алените против белите, т.е. алените, които още в гражданската война във Финландия през 1918 година желаеха да отстранен Финландската република, в този момент се докопаха до властта и още веднъж се пробват да унищожават финландската страна, трансформирайки Финландия в някаква европейска провинция, която може и запази името си Суоми или Финланд, само че в действителност ще стане олицетворение на идеологическата философия на Фукуяма за края на историята. "

Хелме се усъмни, че новото държавно управление на Финландия ще отстоява ползите на страната. Все отново той посочи, че показва мнението на партията си, а не на естонското държавно управление.

В туитър Санна Марин отвърна: " Много се гордея с Финландия. Тук дете от оскъдно семейство може да получи обучение и да реализира доста в своя живот. Касиер в магазина може да стане министър председател. Без работническата класа Финландия няма да оцелее. Ценя работата на всеки чиновник, експерт или бизнесмен. "

Финландските медии означават, че партията на Хелме е известна с популистките и евроскептичните си възгледи.

Санна Марин произлиза от семейство на разведени поради алкохолизма на татко й. На 15 години тя работи в диспечерски център, по-късно като помощничка в пекарна и касиерка в супермаркет, с цел да се устоя в учебно заведение и при следването. Тя е магистър по административно ръководство от Университета в Тампере.

Само на 34 година тя оглави 76-то държавно управление на Финландия и е най-младият министър председател в историята на Финландия. В държавното управление й има 12 дами и 7 мъже. Преди това е била зам.-председател на Социалдемократическата партия на Финландия. Била е министър на превоза и връзките в предходното държавно управление. Занимавала се с проблемите на равенството, екологията и общественото обезпечаване. Тя е срещу влизането на Финландия в НАТО. Семейна е с едно дете.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР