Естония започна пилотно използване на технологична иновация в кризата, причинена

...
Естония започна пилотно използване на технологична иновация в кризата, причинена
Коментари Харесай

Естония пусна хакерски иновации срещу кризата коронавируса

Естония стартира пилотно потребление на софтуерна иновация в рецесията, породена от ковид, откакто държавното управление помоли хакери да се причислят към битката с пандемията, съобщи БНР.

Тази седмица е пуснат чатбот – стратегия, която дава отговор на въпроси за вируса на консуматори на интернет в действително време, сподели Мартен Каеватс - консултант на държавното управление по дигитализацията. „ Засега ботът Суве (лято) може да дава отговор на 200 въпроса, само че до края на седмицата се чака да станат 900 или 1000 “, сподели той.

Европейска комисия регистрира възстановяване на ситуацията по границите и упорства да се извърши рекомендацията за зелените коридори

Каеватс посочи, че програмата може да дава отговор на 70 до 85 на 100 от задаваните въпроси, а нейната задача е да разтовари прът центровете, основани по отношение на рецесията.

Естонците най-често питат какви са признаците на ковид и къде може да си създадат проучвания. Засега Суве дава отговор на британски и естонски, само че скоро ще може да го прави и на съветски, с цел да обслужва огромната рускоезична общественост в страната. Суве е артикул на група хакери, известна като eeBot team, които създадоха основите на стратегия на хакерски маратон под наслов „ Да хакнем рецесията “ на 14 март.

„ Идеята за народен чатбот бе в мозъците на хората и преди рецесията, само че хакатонът ни даде действителен късмет бързо да я осъществяваме “, съобщи Михаела Снопкова, която управлява екипа на eeBot team. Хакерите употребяват изкуствен интелект, с цел да усъвършенстват метода, по който чатбота схваща друго поставените въпроси.

До момента Естония е съобщила за 369 инфектирани с вируса, а 7 към този момент са оздравели.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2229  Тренировка по разрастване на полева болница се организира в Пловдив Тренировка по разрастване на полева болница се организира в Пловдив  Напук на ковид датчаните желаят да пеят за ЧРД на кралицата Напук на ковид датчаните желаят да пеят за ЧРД на кралицата  Превръщат част от Спортна зала във Варна в полева болница, към този момент с образователна цел Превръщат част от Спортна зала във Варна в полева болница, към този момент с образователна цел
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР