Естония се присъедини днес към Финландия и Латвия, които настояха

...
Естония се присъедини днес към Финландия и Латвия, които настояха
Коментари Харесай

Естония се присъедини към призива за забрана на руски туристи

Естония се причисли през днешния ден към Финландия и Латвия, които настояха Европейски Съюз да затвори границите си за съветски туристи в отговор на апела на украинския президент Володимир Зеленски, написа Политико.

" Спрете да издавате туристически визи на руснаци. Посещението на #Европа е привилегия, а не човешко право ", написа в Туитър естонският министър-председател Кая Калас, ден откакто Зеленски прикани Запада да вкара възбрана за пътешестване.

" Най-важните наказания са затварянето на границите, тъй като руснаците лишават непозната земя ", сподели Зеленски в изявление за " Вашингтон поуст” и добави, че руснаците би трябвало да " живеят в личния си свят, до момента в който не трансформират философията си ".

Блокът издаде серия от наказания против Русия след нахлуването ѝ в Украйна, в това число възбрана за въздушни пътувания до Русия, само че не забрани на съветските пасажери, които към момента могат да влизат в Европейски Съюз с рейс или автомобил.

Калас посочи, че множеството от тях влизат в Европейски Съюз през източната граница на блока с Русия, което натоварва Естония, Латвия и Финландия като " единствени точки за достъп ".

Финландският министър-председател Сана Марин съобщи в понеделник, че нейната " персонална позиция е, че туризмът би трябвало да бъде стеснен " и че чака въпросът да бъде разискван на идните срещи на върха на водачите на Европейски Съюз.

" Не е вярно, че в това време, когато Русия води брутална нападателна война в Европа, руснаците могат да живеят обикновено, да пътуват в Европа, да бъдат туристи. Това не е вярно ", сподели тя пред националната социална телевизия на Финландия Yle.

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс също поддържа възбраната, като в изявление за Политико предишния месец съобщи, че страните от Европейски Съюз би трябвало да лимитират издаването на визи за руснаци, като се планува изключение по филантропични аргументи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР