Естония може временно да затвори контролно-пропускателния си пункт на границата

...
Естония може временно да затвори контролно-пропускателния си пункт на границата
Коментари Харесай

Естония готви затваряне на границата си с Русия

Естония може краткотрайно да затвори контролно-пропускателния си пункт на границата с Руската федерация. Това се показва на уеб страницата на Естонското ръководство на полицията и граничната защита, оповестява и ТАСС.

" Ако Естония бъде принудена краткотрайно да затвори граничните си пунктове заради миграционен напън, повече няма да можете да се върнете в Естония през този контролно-пропускателен пункт в Нарва ", се споделя в изказване на организацията.

Тези ограничения са ориентирани към " отбрана на националната сигурност и публичния ред " в страната, заради нараствания поток от чужденци, " които нямат законно право да влизат в Европейския съюз (ЕС) ".

 Естония е подготвена да затвори също границата си с Русия поради незаконните мигранти Обновена
Естония е подготвена да затвори също границата си с Русия поради незаконните мигранти

Талин предизвести естонците да не вървят в Русия, тъй като може да не могат да се върнат

Припомняме, че в края на ноември страната разгласи, че е подготвена да затвори също границата си с Русия поради незаконните мигранти.

Драматичното повишаване на броя на мигрантите от Африка и Близкия изток, идващи на източната граница на Европейски Съюз, е част от " очевидна хибридна офанзива ", проведена от Москва, сподели тогава външният министър на Естония Маргус Цахкна, предупреждавайки, че влизането от Русия може да бъде изцяло неразрешено. 

Нарастващата рецесия, добави той, " е още едно доказателство, че Русия не води война единствено в Украйна; вместо това тя съставлява опасност за други страни ".

Естонският вътрешен министър Лаури Ляанемец сподели, че държавното управление възнамерява да се оправи с евентуалното увеличение на броя на пресичанията, откакто, обвинявайки Кремъл, че се пробва да разпали мигрантска рецесия.
 И Естония упрекна Русия за мигрантски напор
И Естония упрекна Русия за мигрантски напор

Москва насочва мигранти от трети страни без документи към естонските гранични пунктове

Хелзинки твърди, че " активността на въздействие " на Москва е акт на отмъщение за решението на скандинавската страна да се причисли към НАТО след пълномащабната война в Украйна.

Докато Кремъл отхвърли обвиняванията, неговият съдружник Беларус беше необятно упрекната, че 2021 година, организирайки полети от наранени от рецесията горещи точки като Сирия и Ирак и насърчавайки обезверени хора да се опитат да преминат границата с Европейски Съюз.

Действията на Беларус пристигнаха след глобите на Запада, наложени на дългогодишния водач Александър Лукашенко на фона на брутално потушаване на вътрешната съпротива след президентските избори, за които наблюдаващи обявиха, че са фалшифицирани в негова изгода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР