Естонецът Магнус Кирт се завърна у дома вчера вечерта, след

...
Естонецът Магнус Кирт се завърна у дома вчера вечерта, след
Коментари Харесай

Посрещнаха Кирт с лавров венец, все още не се знае колко сериозна е травмата му

Естонецът Магнус Кирт се завърна вкъщи през вчерашния ден вечерта, откакто завоюва сребро в хвърлянето на копие на Световното състезание в Доха, само че за него надпреварата завърши в петия кръг след сериозна контузия в лявото рамо, поради която беше изнесен на носилка от стадиона. На награждаването лидерът в международната класация за сезона беше с обездвижено рамо, а вкъщи той дойде с шина. Естонецът беше посрещнат като същински първенец и с лавров венец.

На летището в Талин Кирт показа, че към момента няма визия какъв брой сериозна е контузията му и какви ще са бъдещите му проекти. “Минах единствено рентген и не беше нещо ненормално. Но ръката ми към момента е схваната”, сподели Кирт, който занапред ще би трябвало да мине на ядрено-магнитен резонанс, с цел да се реши какво лекуване би трябвало да се предприеме.

“Вярвам, че най-хубавото нещо, което можем да създадем в този момент, е да имаме добър проект за действие”, добави Кирт, който се надява да успее да се завърне в добра форма за идващия сезон, който ще е и олимпийски.

“Когато погледнете какъв брой доста хора ме следват, с хората от дребния град Търва (б.а. родният град на Кирт, който е с население 3112 души) да гледат квалификацията и финала на екран в кино - когато си мисля за тези неща, сърцето ми се сгрява и това ме кара да се усещам ужасно. Ето за какво упражнявам спорта. Харесвам копието преди всичко, тъй като обичам да мятам копие. Но въпреки това и поради тези страсти, които получавам. Това несъмнено са най-важните неща. Хората, които са зад нас в Естония или на стадиона - това е повода да спортувам”, добави сребърният международен медалист.
Magnus Kirt injures his shoulder in the final of men's javelin at the IAAF world championships. pic.twitter.com/p4gwBUe3Ft
— Janco Tianno (@JTianno) October 6, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР