Естественото ще е с 200 лв. по-скъпо от цезаровото сечение.

...
Естественото ще е с 200 лв. по-скъпо от цезаровото сечение.
Коментари Харесай

Вдигнаха рязко цените на раждането

Естественото ще е с 200 лева по-скъпо от цезаровото сечение. Това взеха решение през днешния ден надзора на НЗОК и Лекарския съюз, оповестява Стандарт. Те вкараха две разнообразни клинични пътеки за ражданията. Нормалното ще се заплаща 1100 лева, а цезаровото – 900 лева, съобщава dunavmost.com.

„ Заради идентичната цена до момента се виждат редица медицински диспропорции и по този мотив предложихме да се резервира цената за цезарово сечение и да увеличим цената на клиничната пътека за обикновено раждане. Надяваме се това да има демографски резултат и да е потребно за бъдещите майки “, изясни шефката на надзора на касата Жена Начева, зам.-министър на опазването на здравето.

На същата среща през днешния ден касата и лекарския съюз взеха решение още клиничната пътека за лекуване на ковид да скочи двойно – от 600 на 1200 лева Цената на всички клинични пътеки пък ще бъде изменена, с цел да включва и тест за ковид при постъпване в болница, с цел да не се товарят нито пациентите, нито клиниките. Тези промени ще костват на касата към 40 млн. лева НЗОК е ги задели от запаса си.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР